Meny

Shala fikk 15.000 etter dobbelttap

Advokat Morten Furuholmen da straffesaken i Oslo tingrett hvor fem tidligere fotballspillere og to andre personer er tiltalt for grov utroskap og bedrageri startet tirsdag. Tiltalebeslutningen beskriver en avtale om kampfiksing av to fotballkamper mot betaling. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballspilleren Drin Shala innrømmet onsdag at han mottok 15.000 kroner som «takk for gode tips». Han nektet for å ha rigget resultater.

Han var andremann som avla forklaring i kampfiksingssaken i Oslo tingrett.

– Jeg fikk 15.000 av Alban (Shipshani). Han fikk også 15.000. Det var takk for gode tips og informasjon om kampene til Follo (Shalas lag) og Asker, sa keeperen Shala under utspørringen fra aktor Asbjørg Lykkjen.

Shipshani er også tiltalt i saken. Han var Asker-spiller på den aktuelle tiden og en meget god kompis av Shala.

Styrker

Ifølge Shala kom disse 30.000 fra en svenske som også er tiltalt i saken.

– Det er mange nye detaljer i saken han ikke har oppgitt i politiavhør. Vår vurdering er at vi stadig får bekreftelser på vår teori av hva som har skjedd her. Pengemottaket styrker vår oppfatning om at deler av dette utbyttet er blitt fordelt til spillerne selv om tiltalte har en annen forklaring, sier Lykkjen til NTB.

Shalas forsvarer Morten Furuholmen tonet ned den nye informasjonen om pengeutbetalingen.

– Hva har et tipshonorar på 15.000 å gjøre med kampfiksing?

Vanskelig

Shala tilbakeviste at det hadde vært noe muffens under Follo-kampen. Der ga laget hans fra seg en klar ledelse og tapte.

– Dette var en helt åpen kamp på forhånd, og vi hadde et noe redusert lag. Det regnet og regnet under kampen, og kampen skled ut av vårt spor. Jeg føler absolutt at jeg gjorde mitt beste i den kampen. Jeg gjorde kanskje også min beste redning for sesongen på stillingen 2-0 til oss.

– Jeg har absolutt ikke deltatt i kampfiksing, men vi ga informasjon om statusen i lagene våre (Follo og Asker).

Shala sa også at han vurderte å spille 50.000 kroner på at Frigg skulle slå Asker, men at han valgte å droppe dette fordi «det ikke var verdt risikoen fordi det ikke var hans egne penger».

200.000

I likhet med medtiltalte Formose Pape Mendy (Follo) kom Shala med flere nye opplysninger i retten sammenlignet med politiavhørene.

Kampfiksingssaken startet tirsdag. Det er satt av nesten fire uker til behandlingen.

Bakgrunnen er to fotballkamper fra norsk 2. divisjon sommeren 2012:

Østsiden – Follo 4-3 og Frigg – Asker 7-1. Follo ledet 3-0, men tapte etter et baklengsmål i sluttminuttene.

22 personer har vært siktet underveis i saken. Spillerne er anklaget for å ha mottatt inntil 200.000 kroner for å tape de to fotballkampene.

Stor gevinst

To andre personer – en nordmann og en svenske – er tiltalt for grovt bedrageri.

Bakmennene skal i fellesskap ha spilt for 80.000 kroner hos Norsk Tipping på de to kampene. Veddemålet ga snaut 350.000 kroner i bruttogevinst.

De to andre tiltalte spillerne er Saif Haydar Jafar (Follo) og Fredrik Alexander Notice (Asker).

Strafferammene for forholdene er ti og seks års fengsel.
Populært