Meny

Ødegaard rådførte seg med Høgmo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo sier det å få trene med noen av verdens beste spillere i Real Madrid, kan gjøre opp for at Martin Ødegaard sannsynligvis ikke er aktuell for A-laget på en stund.

Ødegaard ble torsdag klar for Real Madrid, men det meste tyder på at han skal spille for B-laget Castilla. De er på nivå tre i spansk fotball, men Høgmo er foreløpig ikke bekymret for 16-åringens form med tanke på landslagsspill.

– Det viktigste for ham er å holde fokus på utvikling. Han er fortsatt bare 16 år og skal trene med A-laget til Real Madrid. Det betyr mange av de beste spillerne i verden, og det vil gjøre at han har en god utviklingsarena, sier han til NTB.

Les også: Slik blir Ødegaards nye hverdag

Høgmo sier i tillegg at annetlaget til Real spiller på et relativt høyt nivå.

– Han er sikret en kamparena fra dag én, enten med et annetlag eller hvis han skulle kvalifisere seg til A-laget, sa Høgmo.

Landslagssjefen sa han hadde pratet med Ødegaard og faren Hans Erik om klubbvalget den siste tiden.

– Jeg har hatt en god dialog. Jeg har kommet med mine betraktninger om det valget han sto overfor. Når du flytter fra Strømsgodset og Norge må du gjøre en fotballfaglig og sosial vurdering.

Reaksjon: Flo: – Riktig tidspunkt for Ødegaard å dra på

Ødegaard blir den første nordmannen i Real Madrid, og at nordmenn går til noen av Europas virkelige storheter har vært en sjeldenhet i mange år.

– Det er bare å gratulere Martin med ny klubb. Det er veldig gledelig for Martin selv og norsk fotball, sier Høgmo.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus