Meny

Flo: Riktig tidspunkt for Ødegaard

Sportssjef Jostein Flo (t.h.) tror Martin Ødegaard har det som skal til for å lykkes i Real Madrid. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jostein Flo mener Martin Ødegaard (16) gjør rett i å gå til Real Madrid til tross for stortalentets unge alder.

Etter måneder med spekulasjoner er overgangen til Real Madrid bekreftet. Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo er svært glad på Ødegaards vegne.

– Det kaoset som har vært rundt ham, forteller at han har vokst ut av klubben. Han må videre. Du kan gjerne si at 16 år er for tidlig å reise ut, men i tilfellet Martin Ødegaard er det ikke det. Han må opp på et høyere nivå for å komme videre, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til NTB.

Europa-turné

Interessen rundt Ødegaard har vært enorm, og 16-åringen har vært på ønskelisten til en rekke storklubber i Europa. I Norge har han stadig måttet svare på spørsmål fra journalister om klubbframtiden sin.

Flo mener det har vært riktig å gi Ødegaard god tid til å vurdere klubbene som har vist interesse for ham.

– Vi har vært opptatt av personene, og at alt skulle ligge til rette for dem. De skulle få velge klubb selv og trene med klubber. Få se, erfare og oppleve. Sånn sett har det vært en ryddig prosess. Det har vært litt kritikk om at han har fått besøke alle klubbene, men det er riktig at han får testet mulighetene til å bli kjent med ulike klubber og strategiene deres før han tar valget.

DIREKTE: Følg Martin Ødegaards store dag her

Forventninger

Den tidligere landslagsspilleren har troen på at Ødegaard vil lykkes i Real Madrid.

– Det er et brukbart steg fra Strømsgodset til Real. Kvalitetsmessig er det stor forskjell, og dette er det største trinnet han har tatt. Det blir et større tempo, men ferdighetene hans er så gode at det tempoet vil han tilegne seg, sier Flo.

SIFs daglige leder Erik Espeseth er full av lovord om 16-årige Ødegaard.

– Han har aldri sneket seg unna, men alltid gjort nøyaktig det han skal og mer til. Det tror jeg vil føre han langt, mener SIF-lederen.

Bakgrunn: Strømsgodset får 35 millioner kroner med en gang fra Real Madrid

Stolte

Sammen med daglig leder Erik Espeseth har Flo forhandlet med spanjolene. Ifølge drammenserne trengte ikke partene spesielt lang tid rundt forhandlingsbordet.

– Dette er den største overgangen vi har vært involvert i. Vi er utrolig stolte av å være en del av karrieren og utviklingen hans mot Real Madrid. Vi kommer til å savne ham. Vi er en liten utviklingsklubb langs Drammenselva. Det blir nok litt roligere nå, sier Flo.

Erik Espeseth var også svært fornøyd torsdag.

– Det er veldig stort for klubben, norsk fotball, gutten og familien. Jeg blir litt ydmyk over at en så stor klubb ønsker å hente et av våre store talenter, sier han til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus