Stabæk-konkurrent reagerer sterkt på «Eide/Kaurin-saken»

Klubber vil ikke utelukke Stabæk-boikott

BOIKOTT: Spillere fra samtlige Toppserie-klubber poserer for pressen under Fotballforbund og Serieforeningen for kvinnefotball sin kick off for Toppserien. Spillerne på bildet har ingen ting med saken å gjøre. Foto: NTB scanpix
BOIKOTT: Spillere fra samtlige Toppserie-klubber poserer for pressen under Fotballforbund og Serieforeningen for kvinnefotball sin kick off for Toppserien. Spillerne på bildet har ingen ting med saken å gjøre. Foto: NTB scanpix

Røa-leder vil ikke utelukke eventuelle reaksjoner overfor Stabæk etter at de valgte å la Øyvind Eide fortsette som trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk-trener Øyvind Eide innrømmet upassende oppførsel overfor spiller Leni Larsen Kaurin, men fikk likevel fortsette for årets cup- og seriemester i norsk kvinnefotball etter en skriftlig advarsel.

Det vekker sterke reaksjoner hos en av Stabæks største konkurrenter i norsk fotball, Røa Fotball Elite.

– Jeg er ikke overrasket over at Eide fikk fortsette som trener. Men det er i mine øyne helt ufattelig. Jeg er meget skuffet over avgjørelsen, spesielt med bakgrunn i at han fikk en skriftlig advarsel og innrømmet det hele selv.

– Dette viser at det sportslige kommer foran alt annet i Stabæk, sier styreleder i Røa, Harald Nickelsen til ABC Nyheter.

Les også: Kaurin vurderer rettssak mot Stabæk

Vil ikke utelukke boikott

Ifølge Nickelsen har trakasseringssaken vakt oppsikt i Røa.

IKKE OVERRASKET: Leder Harald Nickelsen i Røa er ikke overrasket over at Stabæk lot Øyvind Eide fortsette som trener i Stabæk. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .IKKE OVERRASKET: Leder Harald Nickelsen i Røa er ikke overrasket over at Stabæk lot Øyvind Eide fortsette som trener i Stabæk. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .

– På sist styremøte diskuterte vi dette og gjentok viktigheten av å ha nulltoleranse mot slikt, sier han til ABC Nyheter.

Etter det ABC Nyheter erfarer skal det ha oppstått en dialog mellom noen av de øvrige klubbene i norsk kvinnefotball om man skal aksjonere overfor Stabæk. Det bekrefter også Nickelsen overfor ABC Nyheter. Mange har reagert på det som har kommet frem i media.

– Vi (klubben Røa red. anm.) har diskutert helt løslig de mulige reaksjoner som finnes. Vi har ikke konkludert med noe som helst, men jeg kan ikke utelukke at det for eksempel kan bli aktuelt å boikotte Stabæk i en eller annen form fremover, sier Nickelsen til ABC Nyheter.

– Er boikott av treningskamper mot Stabæk en mulighet?

– Det er viktig å si at så lenge vi ikke kjenner alle fakta i saken så er det vanskelig å konkludere med noe som helst. Vi har som sagt snakket helt løslig om hvilke muligheter som kan være aktuelle. At en boikott av treningskamper er mulig kan jeg verken bekrefte eller avkrefte.

Les også: Øyvind Eide: – Jeg utviste dårlig skjønn

Stabæk: – Useriøst

Stabæks styreleder Espen Moe reagerer på at andre klubber vurderer tiltak overfor klubben.

– Det synes jeg er primitivt. Det virker litt useriøst, men vi får ta stilling til det om dette blir en realitet, sier Moe til ABC Nyheter.

– En kilde hevder at denne saken viser at det sportslige går foran det menneskelig i Stabæk?

Advokat og styreleder i Stabæk Espen Moe synes kritikken er useriøs. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixAdvokat og styreleder i Stabæk Espen Moe synes kritikken er useriøs. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vi baser oss på fakta i denne saken, og kommer ikke til å kommentere en pågående personalsak.

– Hva tenker du om at andre klubbledere er skuffet over deres behandling av saken?

– Da er jeg skuffet over at andre klubbledere uttaler seg om en sak hvor de ikke kjenner til fakta, sier han.

Les også: – Han foreslo at de skulle møtes for å ha sex

LSK Kvinner: – Hadde håpet på et annet utfall

Daglig leder i LSK Kvinner, laget som tok seriesølv 2013, Nina Kristengård, sier hele saken er lei. Ikke bare for Stabæk, men for norsk kvinnefotball generelt.

– Vi hadde vel håpet og trodd på et annet utfall, men har valgt å ikke tenke på det. Vi må ha tillit til at det fattes de riktige beslutningene, men vi synes kanskje saken er merkelig håndert. Vi får heller fokusere på å slå klubben på banen, sier hun til ABC Nyheter.

– Har dere diskutert mulige reaksjoner overfor Stabæk?

– Nei, vi har så langt ikke gjort det. Både Stabæk og Øyvind Eide vil kanskje merke dette fremover i lang tid. Uttrykket «evig eies kun et dårlig rykte» er vel kanskje passende å bruke i denne sammenhengen, fortsetter Kristengård overfor ABC Nyheter.

Kolbotn: – Ikke diskutert dette

Sportslig leder i Kolbotn Kvinnefotball, Hege Jørgensen, sier de ikke har hatt saken om Stabæk-reaksjoner opp til behandling.

– Dette har vi ikke diskutert, sier hun i en kort kommentar til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus