Hamed-Allah med scoringsrush mot LSK

KALASSEIER: Allerede etter to minutter startet scoringsballet på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.

Aalesund reiste seg etter smellen mot Molde. Mandag ble Lillestrøm kjørt i senk til 7-1-seier etter et show av Abderrazzaq Hamed-Allah.

Aalesund – Lillestrøm 7-1 (3-1)

7270 tilskuere

Mål: 1-0 Isak Scheel (selvmål 2), 1-1 Ohi Omoijuanfo (6), 2-1 Leke James (41), 3-1 Fredrik Ulvestad (45), 4-1 Fredrik Carlsen (59), 5-1 Abderrazak Hamed-Allah (str. 69), 6-1 Hamed-Allah (79), 7-1 Hamed-Allah (82).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF.

Gult kort: Kenneth Udjus, Lillestrøm.

Lagene:

Aalesund (4-4-2): Sten Grytebust – Hugues Wembangomo, Andreas Nordvik (Thomas S. Martinussen fra 28.), Jonatan Tollås Nation, Edvard Skagestad – Michael Barrantes (Henrik Bjørdal fra 81.), Fredrik Ulvestad, Fredrik Carlsen, Jason Morrison (Christian Myklebust fra 67.) – Leke James, Izantullah Ahmadzai.

Lillestrøm (4-4-2): Kenneth Udjus – Marius C. Høibråten, Johan Andersson, Isak Scheel, Anders Østli – Erik Mjelde, Ohi Omoijuanfo, Palmi Rafn Palmason, Bjørn Helge Riise – Moryke Fofana (Joachim Osvold fra 73.), Fredrik Gulbrandsen (Markus Furseth fra 72.).

Han laget ekte hat trick på 13 minutter i 2.-omgangen. 22-årige Hamed-Allah kostet hele sju millioner å kjøpe inn. Marokkaneren har startet nedbetalingen.

– Jeg må takke de andre spillerne og trenerne for at det nå har gått seg til. Jeg håper at det kommer mer, sa Hamed-Allah til NTB før han takket høyere makter for suksessen.

Se høydepunktene fra målkalaset her.

I det siste har han hatt besøk av broren som behersker engelsk. Dermed klarer nordafrikaneren å formidle hvilke ønsker og behov han har ute på banen.

I Ålesund trodde flere og flere at han var tidenes bomkjøp i norsk fotball. Mandag kom trolig vendepunktet for Hamed-Allah.

Farligst

Dermed er AaFK tre poeng bak serieleder Strømsgodset og er mestscorende i serien med 21 mål.

Førsteomgangen var mildt sagt livlig med fire mål. De to første kom i løpet av de seks første minuttene, og da sto det 1-1 etter selvmål av Isak Scheel (LSK) og Ohi Omoijuanfo.

Like før pausen slo AaFK til med to kjappe scoringer av Leke James og Fredrik Ulvestad.

Det siste målet var en perle. Hjemmelaget rundspilte LSK, og Ulvestad satte inn en retur etter et stolpeskudd.

Lett

Etter en snau times spill avgjorde Fredrik Carlsen alt. Han utnyttet en uryddig situasjon rett foran målet og fikk ballen inn.

Neste høydepunkt var en straffe. Den jobbet Hamed-Allah fram, og samme mann sparket ballen i mål. Han scoret ytterligere to ganger senere i kampen.

Lillestrøm var på vei mot en total utklassing. Keeper Kenneth Udjus oppsummerte det greit. – Dette var helsvart. Det som ikke skal skje, skjedde her i dag, sa han til NTB.

Det går unna i eliteserien om dagen. Allerede torsdag går neste runde med disse kampene:

Brann – Aalesund, Lillestrøm – Sandnes Ulf, Molde – Haugesund, Strømsgodset – Sogndal, Viking – Hønefoss, Vålerenga – Tromsø, Rosenborg – Sarpsborg, Odd – Start.