Tusenvis til Kurt Nilsen-konserter i coronapreget Oslo

Kurt Nilsen skal spille tre julekonserter i Oslos storstue Spektrum. Dette vil gå som planlagt, selv om det vil samle tusenvis av mennesker i en tid da mange er bekymret for økende koronasmitte. Bildet er tatt under Nobelkonserten i 2015.
Kurt Nilsen skal spille tre julekonserter i Oslos storstue Spektrum. Dette vil gå som planlagt, selv om det vil samle tusenvis av mennesker i en tid da mange er bekymret for økende koronasmitte. Bildet er tatt under Nobelkonserten i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kurt Nilsens julekonserter og andre forestillinger i Oslo Spektrum vil gå av stabelen som planlagt, selv om koronatiltakene i byen er strammet kraftig inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen mennesker vil dermed samle seg i Oslos storstue, samtidig som koronasmitten i byen er økende. De nye restriksjonene som ble innført torsdag gjør det forbudt med private arrangementer med mer enn 100 personer på offentlig sted eller i leide lokaler, men dette gjelder ikke kulturarrangementer som dette.

– Etter dagens gjeldende regler, så berøres ikke konserter med faste tilviste plasser, derfor vil vi med glede synge julen inntil et fullsatt Oslo Spektrum fredag 10., lørdag 11., og søndag 12 desember, skriver Jan Fredrik Karlsen, kreativ leder for eventbyrået All-in, i en epost til NTB.

Det samme budskapet står å lese på Oslo Spektrums nettsider , og dermed vil også teaterforestillingen Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg bli vist som planlagt, med mindre tiltakene blir strammet enda mer inn.

Likevel blir et stort humorshow med Michael McIntyre og flere andre britiske artister, som skulle vært holdt lørdag, utsatt til juni neste år. Dette på grunn av coronarestriksjoner, heter det på nettsiden.