Square kjøper opp eierandel av Tidal og får Jay-Z med på laget

Square sier de har kjøpt en større eierandel i musikkstrømmetjenesten Tidal for 297 millioner dollar i kontanter og aksjer.

Oppkjøpet fra det finansteknologiske firmaet Square, som ledes av Twitter-sjef Jack Dorsey, tilsvarer drøyt 2,5 milliarder kroner. Avtalen gjør at Square får en betydelig eierandel sammen med de andre artistaksjonærene, heter det i en uttalelse torsdag.

Avtalen går også ut på at artisten Jay-Z, som flyttet musikken sin tilbake til Spotify i 2019, går inn i styret i Square. Square kjøper Tidal-aksjene fra et selskap som ledes av nettopp Jay-Z.

Tidal ble først lansert i Norge under navnet WiMP i 2010 som et samarbeid mellom de norske selskapene Aspiro og Platekompaniet. Det ble solgt videre til S. Carter Enterprises i 2015, som blant annet eies av Jay-Z, og skiftet navn til Tidal. I dag har strømmetjenesten fortsatt kontor i Oslo. Tidal har brukere i mer enn 56 land, men har slitt med å konkurrere med Spotify og Apple.

Personvernpolicy