Smittevernråd for 17. mai kommer 4. mai

Kulturminister Abid Raja holdt mandag innspillsmøte for en trygg 17. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kulturminister Abid Raja holdt mandag innspillsmøte for en trygg 17. mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kulturminister Abid Raja (V) sier at de endelige smittevernrådene for 17. mai-feiringen vil bli lagt fram mandag 4. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At det går mot en annerledes 17. mai-feiring har allerede vært kjent en stund. Barnetog er avlyst på grunn av coronapandemien, men musikkorps får lov til å spille på nasjonaldagen – med god avstand mellom rekkene.

– Coronapandemien vil sette klare begrensninger på grunnlovsdagen. Vi vet allerede nå at barnetogene, slik vi kjenner dem, ikke kan gjennomføres. Det blir ikke de store folkefestene innendørs på skolene, grendehus eller samfunnshus. Planleggingen og gjennomføringen må tilpasses de anbefalinger, pålegg og helsefaglige råd som gis, sa kulturministeren da en pressekonferanse mandag.

Da sa han også at han mandag 4. mai vil presentere de endelige smittevernsrådene for årets 17. mai.

– Hvordan 17. mai feires, er noe som tradisjonelt både planlegges og gjennomføres lokalt uten at sentrale myndigheter er involvert. Og sånn skal det være også i år, det er ikke sånn at jeg som kulturminister eller regjeringen skal styre hvordan dette skal løses lokalt. Men det som skal løses, må løses innenfor smittevernsreglene, sa Raja.