Russell Crowe uteble fra prisutdeling for å kjempe mot brannene i Australia

Russell Crowe fikk prisen som beste skuespiller i miniserie for sin rolle som Roger Ailes i «The Loudest Voice». Han var ikke til stede under prisutdelingen, da han heller valgte å være hjemme i Australia, som herjes av branner. Foto: JoJo Whilden / Showtime via AP / NTB scanpix
Russell Crowe fikk prisen som beste skuespiller i miniserie for sin rolle som Roger Ailes i «The Loudest Voice». Han var ikke til stede under prisutdelingen, da han heller valgte å være hjemme i Australia, som herjes av branner. Foto: JoJo Whilden / Showtime via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den australske skuespilleren Russell Crowe uteble fra Golden Globe i USA for å beskytte familien og hjemmet sitt mot brannene som herjer i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takketalen hans ble lest opp av skuespillerinne Jennifer Aniston, etter at Crowe vant prisen for beste skuespiller i en miniserie.

– Ikke ta feil. Tragedien som utspiller seg i Australia skyldes klimaendringer. Vi må handle basert på vitenskap, flytte vår globale arbeidskraft til fornybar energi, og respektere planeten vår som det unike og fantastiske stedet det er. Gjør vi det, har vi en framtid, leste Aniston opp på vegne av Crowe, ifølge bransjemagasinet Variety.

Takker for innsatsen

Også andre kjendiser brukte utdelingen til å snakke om brannene, deriblant Nicole Kidman, som også kommer fra Australia. Hun fortalte at familien hennes er trygg, men at hun er bekymret for hjemlandet.

Det samme er hennes ektemann, newzealandsk-australske Keith Urban.

– Det er mange mennesker som har mistet så mye allerede, og det kommer mer. Dette er bare begynnelsen av sommeren, påpeker han.

– Men folk gjør et fantastisk arbeid der nede. Vi vil takke alle som har jobbet så hardt.

Kjærlighet til Australia

Tragedien i Australia har heller ikke gått upåaktet hen for den amerikanske programlederen Ellen DeGeneres som søndag mottok Carol Burnett-prisen for sin innsats i TV-bransjen.

– Australia, jeg elsker dere. Mitt hjerte går til alle som lider i Australia, og alle dyrene vi har mistet, sa hun i starten av takketalen.

DeGeneres er den andre mottakeren av prisen som ble opprettet i 2018 for å gjøre honnør på innsatsen i TV-bransjen, og er lik æresprisen DeMille som årlig deles ut for livslang innsats innen film. I år gikk prisen til Tom Hanks.

Australia herjes nå av skogbranner som sprer seg i det knusktørre landskapet med uforminsket styrke. Tallet på døde som følge av brannene i Australia har steget til 24 etter at flammene lørdag herjet i store områder i flere delstater. To personer er savnet.

Personvernpolicy