Pulitzerprisvinner ber om nåde for rike amerikanere tiltalt for opptaksjuks

Felicity Huffman får støtte fra sin Hollywood-venn David Mamet. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix
Felicity Huffman får støtte fra sin Hollywood-venn David Mamet. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dramatiker og pulitzerprisvinner David Mamet ber om nåde for flere av sine celebre venner som er tiltalt for opptaksjuks ved topp-universiteter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev skriver Mamet om sine nære venner Felicity Huffman, kjent fra «Frustrerte fruer», og hennes skuespillerektemann William H. Macy. Huffman er tiltalt i opprullingsskandalen som ryster USA.

– At foreldres iver etter å sikre barna deres en framtid i noen øyeblikk kan være større enn dømmekraften deres, er ikke bare uheldig, men også universelt. Dommen her bør være «ikke skyldig, men gjør det heller ikke igjen», skriver Mamet, som tidligere har vunnet Pulitzerprisen for drama.

Han sier at opptakssystemet i amerikanske universiteter fra før av er en «korrupt spøk» fordi kun visse typer bestikkelser utført av foreldre er ulovlig, mens andre bestikkelser, hevder Mamet, foregår lovlig.

– Jeg har i mange år jobbet i og rundt eliteuniversiteter. Jeg kan slå fast at opptakspraksisen er uheldig, skriver han.

Huffman og Macy er blant en lang rekke næringslivsledere og Hollywood-stjerner i USA som er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter som Yale og Stanford. Til sammen er det rundt 50 tiltalte i saken.

Saken skal være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært