«Avengers» setter verdensrekord i premierehelgen

Et bilde fra filmen «Avengers: Infinity War» som viser skuespillerne (f.v.): Danai Gurira, Chadwick Boseman, Chris Evans, Scarlett Johansson og Sebastian Stan. Foto: Chuck Zlotnick / Marvel Studios via AP / NTB scanpix
Et bilde fra filmen «Avengers: Infinity War» som viser skuespillerne (f.v.): Danai Gurira, Chadwick Boseman, Chris Evans, Scarlett Johansson og Sebastian Stan. Foto: Chuck Zlotnick / Marvel Studios via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det ble en knallsterk premierehelg for superheltfilmen «Avengers: Infinity Wars». Både i USA og på verdensbasis slo den alle tidligere rekorder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I USA spilte filmen inn 250 millioner dollar i billettinntekter, tilsvarende nesten 2 milliarder kroner, ifølge filmindustriens anslag.

På verdensbasis ble det solgt billetter for 630 millioner dollar, eller rundt 5 milliarder kroner, noe som også er ny rekord.

Og ennå har ikke filmen hatt premiere i Kina, som er verdens nest største kinomarked. Her har filmen premiere først 11. mai.

Den forrige rekorden i USA hadde «Star Wars: The Force Awakens», som spilte inn 248 millioner dollar i premierehelgen i 2015. I dag tilsvarer beløpet 260 millioner dollar hvis man tar høyde for inflasjonen.

Verdensrekorden hadde «The Fate of the Furious» med 541,9 millioner dollar.

«Avengers: Infinity War» handler om over 20 superhelter som kjemper for å redde universet. Det er den 19. filmen i den såkalte Marvel Cinematic Universe-serien.

Blant Hollywood-stjernene som spiller i filmen, er Robert Downey Jr, som er tilbake i rollen som Iron Man, Benedict Cumberbatch, som spiller Dr. Strange, Scarlett Johansson, som spiller Black Widow, og Chris Hemsworth, som er tilbake i rollen Thor – en karakter er løst basert på den norrøne mytologien om Tor med hammeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden