TV 2 trekker oppsigelser for å unngå rettssak

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kanalen trekker tilbake tre oppsigelser. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kanalen trekker tilbake tre oppsigelser. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

TV 2 gir tilbake jobbene til to programredaktører og en fotograf som gikk til søksmål mot kanalen for usaklige oppsigelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ut fra en totalvurdering bestemt oss for å trekke oppsigelsene ettersom TV 2 ikke trenger å starte 2018 med rettssaker og flere konflikter, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Dagens Næringsliv.

Alle tre mistet jobbene sine som følge av den omfattende nedbemanningsprosessen i TV 2, der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020. De tre mente at oppsigelsene var usaklige og gikk til søksmål mot kanalen. Saken var i utgangspunktet berammet til 15. januar neste år i Oslo tingrett.

Kanalen har lenge vært tydelige på at de ønsker en løsning av saken utenfor rettssalen.

– Det har vært krevende for alle som har stått i det, og vi er veldig glade for at vi kan gå inn i julen med denne løsningen, sier Willand.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden