Åpen for alle - alltid

TV 2 trekker oppsigelser for å unngå rettssak

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kanalen trekker tilbake tre oppsigelser. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kanalen trekker tilbake tre oppsigelser. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 gir tilbake jobbene til to programredaktører og en fotograf som gikk til søksmål mot kanalen for usaklige oppsigelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ut fra en totalvurdering bestemt oss for å trekke oppsigelsene ettersom TV 2 ikke trenger å starte 2018 med rettssaker og flere konflikter, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Dagens Næringsliv.

Alle tre mistet jobbene sine som følge av den omfattende nedbemanningsprosessen i TV 2, der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020. De tre mente at oppsigelsene var usaklige og gikk til søksmål mot kanalen. Saken var i utgangspunktet berammet til 15. januar neste år i Oslo tingrett.

Kanalen har lenge vært tydelige på at de ønsker en løsning av saken utenfor rettssalen.

– Det har vært krevende for alle som har stått i det, og vi er veldig glade for at vi kan gå inn i julen med denne løsningen, sier Willand.