Aschehoug og Gyldendal saksøker Konkurransetilsynet

Konserndirektør Mads Nygaard i Aschehoug opplyste torsdag at forlaget saksøker Konkurransetilsynet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Konserndirektør Mads Nygaard i Aschehoug opplyste torsdag at forlaget saksøker Konkurransetilsynet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forlagene Aschehoug og Gyldendal nekter å godta en bot for kartellvirksomhet og går til sak mot Konkurransetilsynet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før er det kjent at Cappelen Damm gjør det samme.

– Vi er uenige i det faktum og den rettsanvendelse tilsynet har lagt til grunn, og vi ønsker derfor å få Konkurransetilsynets vedtak prøvet for retten, sier konsernsjef Mads Nygaard i Aschehoug i en pressemelding.

Aschehoug ble i mars ilagt et forelegg på 9,66 millioner kroner. Gyldendal fikk en bot på 7,88 millioner kroner. Torsdag ettermiddag meldte Gyldendal asa at også de har valgt å stevne Konkurransetilsynet for retten på grunn av boten, skriver Dagens Næringsliv.

Cappelen Damm gjorde det allerede i mai klart at de vil gå til sak for å få omgjort sitt gebyr på 9,1 millioner kroner.

De fjerde forlaget som fikk bot, Vigmostad & Bjørke (eier av tidligere Schibsted forlag) valgte ifølge Dagens Næringsliv å betale sitt gebyr på nærmere 4,6 millioner, og avstå fra søksmål .

Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet sier at tilsynet tar søksmålet fra forlagene til etterretning.

– Å ta saken inn for retten er en mulighet forlagene har. De kan gjøre dette innen seks måneder. Så blir det opp til retten å avgjøre saken, sier Nese til NTB.