DDE selger mer, men tjener mindre

Overskudd minsket tross økt omsetning for DDE i fjor. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Overskudd minsket tross økt omsetning for DDE i fjor. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

DDE fikk et solid inntektshopp på 25 prosent i 2015, men overskuddet før skatt falt like mange prosent som omsetningen økte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driftsselskapet Rai Rai Entertainment omsatte for 12,4 millioner kroner i fjor, mot 9,9 millioner i 2014. Men både driftsresultatet og resultat før skatt ble svekket med rundt 300.000 kroner og endte på henholdsvis 1 og 0,9 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

«Den marginale resultatforskjellen fra 2014» for klares i årsberetningen med «nødvendige investeringer som følge av endringer i drift og leverandøravtaler».

For bare to år siden var situasjonen ganske annerledes for trønderbandet. Da endte de nemlig med et underskudd på 0,9 millioner kroner. Det gikk raskere enn ventet å snu minus til pluss, forteller daglig leder Eivind Berre.

– Vi har gjort flere grep. Spesielt har vi måttet tilpasse oss endringer i bransjen. Vi drifter ikke selskapet for å gi aksjeutbytte til aksjonærene. Målet er likevel å bygge en kapitalbase som muliggjør fortsatt investering i merkevare og sunn økonomisk drift, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus