Søndagsavisene forsvinner i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergens Tidende og Bergensavisen har bestemt seg for å legge ned sine søndagsutgaver på papir. Forklaringen er høye kostnader og svikt i annonseinntektene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste søndagsavisa på papir kommer 20. mars i år, opplyser Bergens Tidende. Bergensavisen legger ned sin søndagsutgave samtidig, ettersom de to avisene distribueres sammen.

BTs sjefredaktør Øyulf Hjertenes forklarer at bakgrunnen for nedleggelsen er endringer i folks medievaner. Leserne sprer seg på flere kanaler, og derfor velger annonsørene andre dager enn søndag. Samtidig har avisene hatt høye kostnader på trykking og distribusjon av søndagsaviser.

«Kostnader til trykking og distribusjon på søndager går i dag i for stor grad ut over evnen til å lage den beste journalistikken. Vi vil sørge for at vi har ressurser til å drive god journalistikk også i årene som kommer», skriver Hjertenes i en pressemelding.

De to avisene lover begge at de vil fortsette å gi ut e-utgaver på søndagene. Det er kun papiravisene som forsvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig vil de bruke de frigjorte ressursene til å styrke utgavene fredag og lørdag.

BT startet sin søndagsutgave for 20 år siden, mens BA har kommet ut på søndager i 25 år. De to avisene følger nå etter Dagbladet, som la ned sin søndagsutgave for to år siden.

Les også: Dagbladet setter punktum for kommentarfelt på sine nettsider