Countryartisten Tore Andersen er død

Countrymusikeren Tore Andersen døde brått 2. juledag, bare 55 år gammel. Bildet er tatt da han i mars 2010 mottok spellemannprisen i kategorien country i Oslo Spektrum.
Countrymusikeren Tore Andersen døde brått 2. juledag, bare 55 år gammel. Bildet er tatt da han i mars 2010 mottok spellemannprisen i kategorien country i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Spellemannprisvinner og countrymusikeren Tore Andersen døde 2. juledag, 55 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen, som ble født i Oslo, men siden flyttet til både Halden og Stjørdal, døde på vei hjem til Oslo etter en familiemiddag i Horten lørdag kveld, skriver VG.

Ifølge avisen fikk han et illebefinnende i bilen, samboeren kontaktet nødetatene, men livet sto ikke til å redde.

Andersen vant Spellemannprisen i 2009 i klassen countrymusikk for albumet «Right Around the Corner». Så sent som bitte lille julaften, holdt han det som skulle bli hans siste konsert på Kampen Bistro i Oslo sammen med kollega og kamerat Ottar «Big Hand» Johansen.

Johansen sier Andersen var i veldig god form, og at konserten var «kjempebra» og med god stemning.

– Vi har kjent hverandre i 25 år, og han var ikke bare en kollega, men han var også en god venn. Jeg sørger og gråter i dag, sier Johansen til VG.

Johansen betrakter Tore Andersen som en av klassens aller beste låtskrivere, og mener han hadde en av norsk countrys fineste stemmer ved siden av Steinar Albrigtsen.

Personvernpolicy