«Liggende akt» solgt for nær halvannen milliard

«Liggende akt» var nær ved å sette ny auksjonsrekord i New York mandag kveld.
«Liggende akt» var nær ved å sette ny auksjonsrekord i New York mandag kveld. Foto: Andrew Kelly / Reuters

Amedeo Modiglianis maleri «Liggende akt» ble mandag solgt for drøyt 170 millioner dollar – eller 1.472 millioner kroner – i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet gikk under hammeren hos Christie's mandag kveld.

Prisen er den nest høyeste som noensinne er oppnådd for et maleri på auksjon. Rekorden tilhører Pablo Picassos «Les Femmes d'alger», som ble solgt for 179,4 millioner dollar i mai i år. «Liggende akt» er det tiende kunstverket som er solgt for et tresifret antall millioner dollar.

Modiglianis bilde nærmet seg Picassos rekord, men det er fortsatt langt opp til de aller dyreste kunstverkene. Ett av Paul Gauguins bilder antas å ha kostet rundt 300 millioner dollar da det ble solgt privat til en ukjent kjøper i februar.

På mandagens auksjon ble det satt ny rekord for verk av pop-kunstneren Roy Liechtenstein. «Sykepleieren» gikk for 95,37 millioner dollar, som med dagens kurs tilsvarer drøyt 824 millioner kroner.

Les også:

Hitler-maleri solgt på auksjon

Picasso-maleri solgt for 1,3 milliarder kroner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus