Meny

Walt Disneys siste gjenlevende datter er død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diane Disney Miller ble 79 år.

Det ti år gamle bygget Walt Disney Concert Hall har vært et landemerke downtown i Los Angeles siden det åpnet i 2003. Foto: Nick Ut (AP Photo)Det ti år gamle bygget Walt Disney Concert Hall har vært et landemerke downtown i Los Angeles siden det åpnet i 2003. Foto: Nick Ut (AP Photo)

Diane Disney Miller ble ikke bare kjent for å være datteren til Walt Disney, skaperen bak tegneserielegender som Mikke Mus og Donald Duck.

Se bilder fra Diane Disney Millers liv øverst i artikkelen

Disney Miller var den eneste gjenlevende datteren til Walt Disney, og døde 79 år gammel døde tirsdag kveld. Hun døde i sitt hjem i Napa Valley, av komplikasjoner hun fikk etter et fall i september, skriver LA Times.

Hun vil trolig bli best husket for sin rolle under byggingen av Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, byen der hun vokste opp. I september i år, kort tid før fallet, ledet hun en galla for å markere byggets tiårsjubileum, skriver nettstedet.

– Jeg ville ha noe som kunne bære min fars navn, som skulle komme fra hans formue men som ikke skulle være kommersielt, sa hun om Walt Disney Concert Hall.

Da hun ble født 18. desember 1933, skrev avisen the Times dagen etter: Mikke Mus har fått en datter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus