Meny

Hellstrøm ryddet opp

VANT: Eyvind Hellstrøm i Bergen lørdag kveld. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm kan pynte seg med nok en stjerne etter at han ble kåret til årets mannlige programleder i Gullruten lørdag kveld.

I skarp konkurranse med etablerte TV-stjerner som Thomas Numme («Senkveld»), Petter Schjerven («Tingenes tilstand») og «Bokprogrammet»s Hans Olav Brenner, gikk den bredkjeftede stjernekokken til topps i kåringen av årets mannslige programleder.

To stjerner

Hellstrøm er sjef og innehaver av Bagatelle, som er Norges eneste restaurant med to stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Men i fjor høst tok han seg også tid til å reise land og strand rundt for å rydde opp i norske restaurantkjøkken med et TV-team på slep. Resultatet ble den brutalt ærlige «Hellstrøm rydder opp» på TV 3, og for den innsatsen ble altså Hellstrøm lørdag kveld kronet til årets mannlige programleder.

Himmelblå fikk to

Hellstrøm var også nominert i kategorien beste reality, men her gikk NRK-sendte «Den store reisen» til topps. Andre nominerte i denne kategorien var «Da damene dro» og «71 grader nord».

«Den store reisen» gikk også til topps i kategorien beste nye tv-format.

«Himmelblå» var den andre serien som stakk av med to Gullruten-priser. Lena Kristin Ellingsen ble hedret som årets beste kvinnelige skuespiller, mens selve serien gikk av med seieren i kategorien beste TV-drama.

Skuespillervinnere

Beste kvinnelige programleder ble Kristin Skogheim med TV 2-serien «Skogheims». Prisen tok hun i konkurranse med Guri Solberg, Nadia Hasnaoui og Solveig Kloppen.

I den mannlige kåringen av beste skuespiller gikk Espen Skjønberg til topps for innsatsen i «Berlinerpoplene», i konkurranse med Espen Eckbo, Edward Schultheiss og Christian Skolen.

Andre vinnere i Gullruten:

Beste underholdningsprogram: «Landeplage» (NRK).

Beste dokusåpe: «Berserk» (NRK).

Beste humorprogram: «Nytt på nytt» (NRK).

Beste barne- eller ungdomsprogram: «Amigo» (NRK).

Beste magasin- eller livsstilsprogram: «Tilbake til 70-tallet – 1977» (NRK).

Beste fakta- eller aktualitetsprogram: «Spekter, Israel hva nå?» (NRK).

Beste TV-dokumentar: «Min datter terroristen» (TV 2).

Årets nyskapning: «AF1» (NRK)

Årets fagpris: Siri Kalvig.

Årets TV-øyeblikk: Da Truls Svendsen drakk seg full på James Bond-premiere for «Senkveld» på TV 2.

Folkets TV-pris: Oddgeir Bruaset med «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» på NRK.

Gullrutens hederspris: Mangeårig og nå pensjonert utenriksmedarbeider i NRK, Bjørn Hansen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus