Aaser ny styreleder

<p class="hidden"> </p>
 

<pSvein Aaser blir ny styreleder for Nasjonalmuseet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Aaser blir ny styreleder for Nasjonalmuseet etter Christian Bjelland, opplyser kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap).

Det er over en måned siden styrekabalen skulle vært på plass, men i dag kunne endelig kulturministeren oppnevne hvem som overtar vervet.

Tidligere stortingspolitiker og minister Grete Knudsen (Ap) og tidligere byråd for finans og utvikling i Oslo, André Støylen (H) er oppnevnt til styremedlemmer.

I mer enn to måneder har Nasjonalmuseet vært uten en stabil ledelse, og jakten på ny direktør har tatt lenger tid enn forventet. Tidligere direktør Allis Helleland gikk av etter kun ett år i stillingen (som hun besatt fra august 2007 til august 2008), på grunn av langvarige konflikter med de ansatte på Nasjonalmuseet. Christian Bjelland, som hadde vært museets styreleder siden starten, meldte deretter sin avgang bare dager etter at Helleland trakk seg.

Den nye styrelederen Svein Aaser (62) er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole . I perioden 1998-2006 var han konsernsjef i DnB NOR.

Ifølge NRK.så skal det ha vært flere kandidater som har blitt spurt om å overta styreledervervet ved Nasjonalmuseet for kunst og arkitektur før Aaser nå overtar, men alle har takket nei.

Aaser har tidligere vært konsernsjef i Nycomed, Storebrand Skade, NORA matprodukter og Stabburet/Norge. Mellom 1992 og 1994 var han president i NHO.

Han har flere styreverv, blant annet i selskaper dominert av den norske investoren John Fredriksen. Aaser er i dag styreleder for Ski-VM 2011, in Future og Marine Harvest.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus