Blir det puppepop eller trollrock?

Disse seks skal konkurrere i Bodø i kveld. Foto: NRK. Montasje: ABC Nyheter.<br><p> </p>
Disse seks skal konkurrere i Bodø i kveld. Foto: NRK. Montasje: ABC Nyheter.
 

I kveld står kampen mellom Lene Alexandras puppepop og King of Trolls trollrock.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et stort spenn i både innhold og uttrykk på de seks bidragene som i kveld entrer scenen i Nordlandshallen i Bodø.

For det er ikke hva som helst som kjemper om finaleplass i den tredje og siste delfinalalen i norske Melodi Grand Prix. Her er det snakk om både puppepop og trollrock til Ole Ivars og disneyballader.

De to låtene som får flest stemmer vil gå direkte til hovedfinalen i Oslo Spektrum 9. februar. To andre vil få en ny sjanse til å hevde seg 6. februar i Sistesjansen.

Rammet av sykdom

Det var forøvrig tilløp til dramatikk i går da det ble kjent at Kirsti Johansen, den ene halvdelen av Avalance har blitt syk og ikke kan stille. På kort varsel har Camilla Alvestad (29) kommet til Bodø for å hoppe inn som makkeren til Kjetil Røsnes i sangen «Two monkeys on the roof».

Ifølge ABC Nyheters vurdering er det Lene Alexandra med Sillycone Valley og nettopp Avalanche med Two Monkeys som bør gå direkte til hovedfinalen i Oslo Spektrum 9. februar.

Avalanche: Two Monkeys (On The Roof)
I 1990 hadde Avalanche superhiten «Johnny Johnny come home» som toppet listene i flere europeiske land. Denne låten er milevis unna samme hitpotensial. Den er likevel en gladlåt med et visst trøkk, og absolutt en av de bedre av årets finalelåter. Den er 'fresk', som de sier i nord.
5/10.

Maria Trøen: Hear When I´m Calling
Føles som en samlebåndsproduksjon som det går minst tolv av på dusinet. Rett inn og så ut igjen, uten de konturene som trengs for at den skal stikke seg fram og huskes. De syv første sekundene er lovende, men deretter er det bare skuff. Kjedelige greier.
3/10.

Ole Ivars: Som i himmelen
Jeg frykter folkejuryer. Jeg frykter folkejuryer fordi de plutselig kan få det for seg at Ole Ivars i Grand Prix er akkurat det Norge og Europa trenger. For det er det ikke. Dette er så banalt, svulstig og søtt at man kan få diabetes av mindre. Det beste med Som i himmelen er faktisk strofen Ole Ivars har tjuvlånt fra den godeste Bach. Resten av låten kverner bare rundt verselinja 'Som i himmelen føler jeg meg - sammen med deg', pakket inn i et klassisk danseband-arrangement. La oss spare Europa for dette. Vær så snill.
2/10.

Lene Alexandra: Sillycone Valley
Det er lett å riste litt på hodet når det gjelder Lene Alexandra og musikk av denne typen. Enten liker du det. Eller så hater du det. Jeg er tilbøyelig til å se det ironiske og lekne i denne låten, som kunne vært hostet opp av hvilken som helst hitfabrikk. Og jeg tviler ikke på at Sillycone Valley kan hanke inn mange stemmer - ikke nødvendigvis på grunn av musikken.
6/10.

Torstein Sødal: Eastern Wind

Rolig ballade som mest av alt hadde passet glimrende som avslutningslåt når rulleteksten kommer i en Disneyfilm om noen dyr og alt det rare de finner på i skogen. Tekst og melodi er laget av Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles og fremføres fint av Torstein Sødal. Fint nok, men i Grand Prix-sammenheng blir det imidlertid for kjedelig
4/10.

King of Trolls: Far Away
King of Trolls tror muligens at man hevder seg i Melodi Grand Prix ved å kopiere Finlands Lordi med norsk rock 'n' troll. Men sannsynligvis bommer Frode Anderssen (som har skrevet tekst og melodi) med minst fem år. Om ikke ti. Alt i alt er dette et masete sammensurium, veldig klisjefullt og lite oppfinnsomt. Det minner også ikke så rent lite om Gary Moores Over the hills.
3/10.

Her er vår vudering av alle låtene.
Fra første delfinale i Stavanger var det Veronica Akselsen og Ann-Mari Andersen som gikk rett til hovedfinalen, mens Podium og Tinkerbells får en ny sjanse til å kvalifiserer seg i Sistesjansen 6. februar.

Fra andre delfinale i Kongsvinger var det CRASH! og Maria Haukaas Storeng som gikk direkte videre. Zuma og Anne Hvidsten får en ny sjanse i Sistesjansen.

Hvem mener du bør gå videre fra denne delfinalen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy