Meny

Avslører slutten på Harry Potter

Avslører slutten på Harry Potter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internett-pirater har kommer forlaget i forkjøpet og avslører hvordan historien om Harry Potter ender.
HARRY POTTER
- Natt til lørdag 21. juli 2007 slippes den sjuende og siste boken om den unge trollmannen Harry Potter. Boka har av forfatter J.K. Rowling fått navnet «Harry Potter and the Deathly Hallows».

- Flere medier meldte onsdag at boken allerede ligger ute på internett, selv om restriksjonene fra forlaget er ekstraordinære for å unngå lekkasjer.

- Schibsted, som er Norges største importør av den engelske utgaven, forventer å selge opp mot 65.000 eksemplar av bok sju. De har totalt solgt rundt 200.000 Potter-bøker her til lands.

- Norsk tittel eller utgivelsesdato for bok sju er ikke satt, men forlaget Damm, som gir ut den norske utgaven, satser på at den skal komme ut i løpet av høsten 2007.

- Damm antar at de etter at den siste boken er sluppet, vil ha solgt over 1 million Harry Potter-bøker på norsk.

- Bøkene har alle vært populære over store deler av verden. Til sammen er de gitt ut i 397 millioner eksemplarer.

- De fem første bøkene i serien er filmatisert, og den seneste, «Harry Potter og Føniksordenen» hadde Norges-premiere fredag 13. juli.

- Første helg så 169.019 personer filmen på kino. Aldri tidligere har så mange nordmenn sett en film i løpet av en julihelg. (©NTB)
(foto: Scanpix)

Forlagene har brukt mye krefter på å holde den siste boken i historien om Harry Potter: «Harry Potter and the Deathly Hallows» hemmelig til lørdagens lansering. Men nå kan det utenkelige ha skjedd.

Avslører hvem som dør

Noen lagt ut deler av boken, og ved hjelp av noen enkle søk kan du finne ut hvordan historien om den populære trollmannen ender. Det finnes også en kronolologisk liste over hvem som dør.

Piratbildene fra nettsiden ABC Nyheter har vært inne på, viser en mann som holder den syvende Harry Potter-boken åpen.

Nå jobber forlaget på spreng for å fjerne bildene og hintene. På nettet diskuteres det i ivrig om alle avsløringene som er kommet er ekte. Til sammen er 396 sider av den siste boka nå lagt ut. Hvorvidt de er ekte eller ikke, er det ingen som får vite før på lørdag.

Bevokter 65.000 bøker

De neste ukene forventer Schibsted å pøse ut så mange som 65.000 Harry Potter-bøker i Norge, noe som er et magisk høyt tall, melder NTB.

Bøkene bevoktes i kjellere og hvelv fram til 01.01 natt til lørdag.

Før den tid er det verken lov til å se eller røre bøkene, og logistikken er et omfattende prosjekt for distributørene og bokhandlene. Disse må dessuten inngå hemmeligholdskontrakter for at ikke innholdet i den siste og etterlengtede boken i serien skal lekke ut.

Bak boltet dør

Nede i en kjeller, bak en garasje og innenfor en boltet dør ligger pallen med de flere hundre Harry Potter-bøkene Tanum på Karl Johan har bestilt. Inn dit er det ikke mange som har nøkkel.

- De kom til oss tirsdag kveld. Fram til fredag kveld etter at butikken er stengt og låst, skal de ligge her nede. Det er de heldige som jobber på lørdag som får pakke dem ut av eskene, sier seksjonsleder Borghild Nelson i skjønnlitteratur- og dokumentaravdelingen i butikken.

Nelson forsikrer om at verken hun eller andre kan sniktitte uten å bli oppdaget. Eskene med Bloomsbury-logo er grundig forseglet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus