Alt har sin pris, spesielt musikken

Førstkommende lørdag er det fest i Oslos storstue. Les våre intervjuer og anmeldelser av de nominerte artistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungtvann stiller i tøff klasse. (Foto: Cathrine Solheim)Tungtvann stiller i tøff klasse. (Foto: Cathrine Solheim)

Når Spellemann trommer til festivitas i Oslo Spektrum, er det 33. gang norske artister får anledning til å hedres med et gjevt trofé til peishyllen.

Hele nitten priser skal deles ut i forskjellige sjangere førstkommende lørdag.

- Det har vært en kraftig vekst innen mange musikksjangere i Norge det
siste året. Vi har tatt sikte på at artistutvalget skal speile det
musikalske mangfold i 2004. Dette skal være en hedersaften for norsk
musikk, sier formann i Spellemannkomiteen, Knut Værnes.

Blant årets nominerte finner man både to Idol-representanter og
etablerte navn som We, Odd Nordstoga, National Bank, Leif Ove Andsnes, Jim Stärk og William Hut.

Nominerte til Spellemannprisen 2004

Årets Nykommer


Span er nominert i nykommer-klassen (Foto: Elise Nyborg Eriksen)Span er nominert i nykommer-klassen (Foto: Elise Nyborg Eriksen)


• Annie
«Anniemal» (Warner Music Norway)
- Les vår anmeldelse

• Margaret Berger
«Chameleon» (BMG Norway AS)

• Madcon
«It'S All A Madcon» (AA Rec/Bonnier Music)
- Les vår anmeldelse

• Side Brok
«Høge Brelle» (Pinadgreitt Records)
- Les intervju: Backstage med Side Brok
- Side Broks hektiske påske

• Span
«Mass Distraction» (Universal)
- Les vår anmeldelse


-

Les intervju: Span på tilbudKvinnelig Artist


Det tankefulle lykketrollet Maria er nominert (Foto: Sverre B. Graff)Det tankefulle lykketrollet Maria er nominert (Foto: Sverre B. Graff)


• Maria Solheim
«Frail» (KKV)
- Les vår anmeldelse
- Les intervju: Lykketroll med suksess , Tankefull Maria

• Sissy Wish
«You May Breathe...» (Bauta Records)

• Bertine Zetlitz
«Rollerskating» (EMI)


Mannlig Artist• William Hut
«Versus The End Of Fashion Park» (Banana Party)

• Sondre Lerche
«Two Way Monologue» (EMI)

• Odd Nordstoga
«Luring» (Universal)


Popgruppe


The National Bank med Thomas på vokal, og ellers flinkiser på instrumenter (deriblant Lars Horntvedt, også nominert for sitt elektronika-album Pooka) er nominert i klassen Beste popgruppe. (Foto: Stig Henning Morken)The National Bank med Thomas på vokal, og ellers flinkiser på instrumenter (deriblant Lars Horntvedt, også nominert for sitt elektronika-album Pooka) er nominert i klassen Beste popgruppe. (Foto: Stig Henning Morken)


• Kings Of Convenience
«Riot On An Empty Street» (EMI)

• The National Bank
«The National Bank» (Universal)

- Les intervju med Thomas Dybdahl: Fin fyr, han Thomas Dybdahl
- Les anmeldelsen av One Day You'l Dance for me, New York City (Som stod til terningkast 6)

• Savoy
«Savoy» (Eleventeen Records)

Elektronika/Samtidsmusikk• Biosphere
«Autour De La Lune» (Beatservice/VME)

• Deathprod
«Morals And Dogma» (Rune Grammofon)

• Lars Horntvedth
«Pooka» (Smalltown Supersound)
- Les vår anmeldelse

• Lasse Marhaug
«The Shape Of Rock To Come» (Smalltown Supersound)

Rock


Biff Malibu og resten av Gluecifer kan stikke av med rocketrofeet. (Foto: Stig Henning Morken)Biff Malibu og resten av Gluecifer kan stikke av med rocketrofeet. (Foto: Stig Henning Morken)


• Gluecifer
«Automatic Thrill» (Sony)
- Les vår anmeldelse
- Les intervju: 10 år med øl, mat og rock ,
Gluecifer sitter som støpt


• Gåte
«Iselilja» (Warner)
- Les vår anmeldelse
- Les intervju: Gåtefulle gåte

• Span
«Mass Distraction» (Universal)
- Les vår anmeldelse

• Tellusalie
«Tangerine Dreams» (Forward Records)

• WE
«Smugglers» (Nun Music)
- Les vår anmeldelse

Blues/Country• R.C. Finnigan
«Heart Body And Soul» (MW Records)

• Hellbillies
«Niende» (Warner)

• William Hut
«Days To Remember» (Banana Party)

• Knut Reiersrud
«Pretty Ugly» (KKV)

Metal/Tungrock• Black Debbath
«Den Femte Statsmakt» (Duplex Records)

• Enslaved
«Isa» (Tabu Recordings)

• Mayhem
«Chimera» (Season Of Mist)

Hip-Hop/RnB• JAA9 & ONKLP
«Sjåre Brymæ» (C+C)
- Les vår anmeldelse

• Madcon
«It'S All A Madcon» (AA/Bonnier)
- Les vår anmeldelse

• Tungtvann
«Folket Bak Nordavind» (C+C)
Les intervju: Mørke tider - mørke sider!


Folkemusikk/Gammaldans• Vidar Lande/Gunhild Tømmerås
«Sordølen - Slåtter Og Slåttestev Fra Setesda»l (Etnisk musikklubb)

• Gunnlaug Lien Myhr
«Perler På Ei Snor» (GLM Fonogram)

• Tre Begredelige Piger
«Til Deg» (Kvarts CD-Prod.)


Danseorkester• Ingemars
«På Egne Væger» (Tylden & Co)

• Anne Nørdsti
«Bygdeliv» (Tylden & Co)

• Ole Ivars
«Heldiggriser» (Tylden & Co)

Jazz• Børre Dalhaug
«Bigbandblast!» (The Real Thing da/Børre)

• Sharp 9
«No:Network» (The Real Thing da/Staffan)

• Skomsork
«Skomsork» (Musikkloftet AS/Park Grammofon)

• Solveig Slettahjell
«Silver» (Curling Legs AS)
- Les vår anmeldelse: Solveig glitrer (og stod til terningkast 6)

• Petter Wettre
«Hallmark Moments» (Household Records)

* En utgivelse med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester falt utenfor
ettersom den ikke har norsk hovedartist


Klassisk Musikk• Leif Ove Andsnes
«Mozart: Piano Concertos 9 & 18» (EMI)
- Les anmeldelsen: Ekte Kjærlighet

• Håkon Austbø
«Debussy: Complete Works For Piano Solo, Vol. 1» (Simax Classics)

• Grieg Trio
«Dvorak: Complete Piano Trios» (Simax Classics)

• Henning Krakkerud
«Sibelius-Sinding: Violin Concertos» (Naxos)


Viser• Ola Bremnes
«Livstegn» (Spinner Records AS)

• Kaia Huuse
«Trist Og Fint» (PS Records)

• Karoline Krüger
«De To Stemmer» (Grappa Musikkforlag AS)

• Henning Kvitnes
«Bare Vente Litt På Sjelen» (Bonnier)


Åpen Klasse• Frode Fjellheim
«Aejlies Gaaltije - The Sacred Source» (Fjellheim, Frode)

• Karl Seglem
«Femstein» (NORCD AS)

• Trygve Seim
«Sangam» (ECM/Grappa)

• Susanna and The Magical Orchestra
«List Of Lights And Buoys» (Rune Grammofon)

• Transjoik
«Uja Nami» (Fjellheim, Frode)


Barneplater• Kaptein Rødskjegg og sjørøverne
«Mann Ombord, Skuta Er Vekk» (EMI)

• Nissa Nyberget/Elisabeth Lindland
«Soria Moria» (Egmont/Barneselskapet)

• Eva Trones
«Lille Bille» (Euridice Turn Left)

Følgende kategorier kan du være med på å stemme frem via sms. det koster kroner 5,- per melding. For mer informasjon se her.


Musikkvideo


MARGARET BERGER
Lifetime Guarantee

ILLUMINATION FEAT. ANNELI DRECKER
Kool Karma
- Les vår anmeldelse av The Poppy Rocks

JIM STÄRK
Morning Song

KINGS OF CONVENIENCE
I'D Rather Dance With You

BERTINE ZETLITZ
Fake Your Beauty

Årets Hit


ERIK FABER - Yesterday'S Call (SONY MUSIC)
- Les intervju: Erik Faber om barn og Oslo

JIM STÄRK - Morning Song (SWEET RECORDINGS)

KURT NILSEN - My Street (BMG NORWAY)
- Les intervju: Kurt - et spent idol

ODD NORDSTOGA - Kveldssong For Deg Og Meg (UNIVERSAL MUSIC)
RAVI & DJ LØV - Dødsøt (VOICES MUSIC & ENTERTAINMENT)


Et stjernespekket Spektrum lørdag 26. februar 2005Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga, Nathalie Nordnes, WE, Espen Lind, The
National Bank, Jim Stärk, Elisabeth Andreassen og musikere fra Tussler,
William Hut, DJ Strangefruit og Buggge Wesseltoft, Vilde Frang Bjærke,
Bertine Zetlitz, Christian Ingebrigtsen, Maria Arredondo, Ravi & DJ Løv,
Venke Knutson, Margaret Berger, Solveig Slettahjell, Maria Solheim og
Mental Overdrive er artistene som opptrer under Spellemann i Oslo
Spektrum 26. februar 2005. Showet går direkte på TV 2 fra kl. 2000.

Thomas Numme og Harald Rønneberg er programledere på årets prisutdeling.

Billetter fås på Ticnet og Oslo Spektrum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona
Siste nytt
20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus