Politiet vet fortsatt ikke hva som forårsaket Kristiansand-drap

<p>Blomster er satt fram til Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand. En 17 år gammel jente døde av skadene etter knivstikking på butikken, mens en annen 23 år gammel kvinne er innlagt på sykehus i kritisk tilstand etter hendelsen</p>
Blomster er satt fram til Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand. En 17 år gammel jente døde av skadene etter knivstikking på butikken, mens en annen 23 år gammel kvinne er innlagt på sykehus i kritisk tilstand etter hendelsen

Politiet står uten svar på hvorfor to personer ble knivstukket på Sørlandssenteret onsdag kveld. Den drapssiktede 15-åringen er ennå ikke avhørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta, som er siktet for drap og drapsforsøk, ble fredag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Inntil videre oppholder hun seg på psykiatrisk institusjon.

Innlagt på psykiatrisk

– Hun er fortsatt innlagt på psykiatrisk avdeling for undersøkelse. Det er en frivillig innleggelse, så politiet har vakthold på stedet. Vi tar sikte på å overføre henne til fengsel i begynnelsen av neste uke. Sykehuset har bedt om litt tid for å vurdere hennes tilstand, og det får de, sier fungerende påtaleansvarlig Cecilie Pedersen Hille hos politiet i Agder til NTB.

15-åringen er siktet for å ha drept Marie Skuland (17) med kniv inne på Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand, der hun var sommervikar. I tillegg mener politiet at hun knivstakk en 23 år gammel kvinnelig kunde. Kvinnen er innlagt på Oslo universitetssykehus med det som torsdag ble karakterisert som kritiske skader. Politiet har ikke fått noen ny oppdatering på helsetilstanden hennes.

Les også: Drapssiktet 15-åring erkjenner ikke straffskyld

Jente (15) siktet for drap etter knivstikking i Kristiansand

Uklart motiv

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i saken, og politiet sier at de ikke vet noe om hva som forårsaket knivstikkingen.

– Vi prøver å kartlegge, hvorfor skjedde det som skjedde? Vi har foretatt en rekke avhør av vitner i saken, sier påtaleansvarlig Hille.

Framover vil politiet konsentrere seg om avhør av sentrale vitner og tekniske undersøkelser. Politiet har fortsatt ikke noe klart svar på om 15-åringen kjente de to som ble knivstukket fra før.

–Vi fortsetter å jobbe med det. På nåværende tidspunkt er det ingenting som tyder på at det var noen relasjon mellom dem, sier Hille.

Les også: Ordfører om kjøpesenterdrap: – Utrolig trist

Kartlegger bevegelser

15-åringens bevegelser i forkant av knivstikkingen er også interessant for politiet.

– Vi holder på å kartlegge det og sy sammen hva som har skjedd. Jeg kan ikke gå inn på det nå. Siktede er ennå ikke avhørt, og det gjenstår flere vitneavhør, sier Hille.

Den siktede 15-åringen har så langt gitt uttrykk for at hun ikke erkjenner straffskyld. Forrige forsøk på å avhøre henne måtte avbrytes på grunn av helsetilstanden hennes. Politiet tar sikte på å avhøre henne i løpet av fredag ettermiddag.

Jenta har flere ganger vært i kontakt med barnevern, psykisk helsevern og politiet. Kort tid før knivstikkingen rømte hun fra en barnevernsinstitusjon hvor hun bodde.

Personvernpolicy