Gjenopptar letingen etter savnede Stig (45)

<p>SAVNET: Politiet går nå ut med nye opplysninger om Stig Ingar Evje. Foto: Politiet</p>
SAVNET: Politiet går nå ut med nye opplysninger om Stig Ingar Evje. Foto: Politiet

Flere vitner mener å ha sett savnede Stig Ingar Evje i Nordre Land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Ringerike bekrefter overfor ABC Nyheter at de torsdag starter en ny leteaksjon etter savnede Stig Ingar Evje (45) som har vært savnet siden 3. mai.

De siste ukene har politiet blitt kontaktet av flere vitner som mener å ha observert 45-åringen.

– Vi håper å starte leteaksjonen de neste timene. I alt 20 personer skal delta i letingen. Søket vil foregå i området Spåtind. Det vil bli benyttet mannskaper fra politi og FIG (fredsinnsatsgruppe/Heimevernet) og eventuelt helikopter, sier lensmann i Ringerike, Terje Krogstad, til ABC Nyheter.

Les også: Politiet med nye opplysninger om savnede Stig (45)

Virket forvirret

De siste ukene skal Evje ha blitt observert ved minst to anledninger i området Spåtind som ligger midt i mellom Lillehammer i øst og Fagernes i vest. Fjellet har en høyde på 1.414 meter over havet.

Etter at Stig Ingar Evje forlot hytta, har ingen sett ham. Foto: Politiet / Google maps
Etter at Stig Ingar Evje forlot hytta, har ingen sett ham. Foto: Politiet / Google maps

– Både 14.- og 23. mai ble det gjort observasjoner på en mann som er veldig lik savnede langs riksveg 196 i området Spåtind i Nordre Land. De har møtt ham langs veien, sier Krogstad.

Og fortsetter:

– Vitnene forteller at det som trolig er savnede virket forvirret og ikke ønsket å bli sett, så han har gått inn i skogen, sier Krogstad til ABC Nyheter.

Uten elektroniske spor

Evje la igjen både mobiltelefon og lommebok på hytta da han forsvant, og det har derfor ikke vært mulig å lokalisere ham ved hjelp av elektroniske spor.

Politiet har sammen med frivillige organisasjoner og Forsvaret tidligere søkt i nærområdene i Ringsakerfjellet uten at savnede ble funnet.

I tillegg har venner og bekjente av 45-åringen gjennomført en privat leteaksjon i området.

Ta kontakt

Politiet bekrefter at Evje – rett før han forsvant - var sliten og sykmeldt én uke. Da 45-åringen forsvant var han ikledd mørkgrå vindstopper-jakke, svart friluftbukse og fjellsko/vintersko.

– Kommer noen i kontakt med en person de mener er savnede ønsker vi at de snakker med ham. På den måten kan vi få en sikker identifikasjon. Ser noen en mann som prøver å skjule seg ber vi om at de tar kontakt med politiet for at vi kan sjekke dette ut nærmere, sier han.

Personvernpolicy