Meny

Orderuds fetter mener noe er «riv ruskende galt»

Politiet kjører fra Orderud gård etter ransaking av gården i 1999. Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Martin Orderud håper at fetteren og kona Veronica blir frifunnet.

I går ble det kjent at privatetterforsker Tore Sandberg og Orderud-parets advokat Frode Sulland har begjært Orderud-saken gjenopptatt.

– Det vil komme opplysninger som i mitt hode er oppsiktsvekkende. Vi gjør ikke dette som en slags lek, og vi mener at Per og Veronica bør få muligheten til å prøve saken på nytt i rettssystemet. Med denne dokumentasjonen mener vi det er grunnlag for å gjenåpne saken, sa Sandberg til Romerikes Blad.

Bakgrunn: Orderud-saken begjært gjenopptatt

Ekteparet Per og Veronica Orderud tilbake på Orderud gård rett etter løslatelsen. Foto: Tore Sandberg / NTB scanpix

– Vi har ventet i 12 år

Lars Martin Orderud, Per Orderuds fetter, sier til VG at han hele tiden har ment at fetteren er uskyldig dømt.

Det samme har ekteparet Orderud hevdet hele tiden.

– Det er veldig bra at begjæringen er sendt inn. Vi har ventet i 12 år på det skulle skje et eller annet. Vi er alle klar over at Sandberg har slitt forferdelig med å få ut papirer i saken og det er vel hovedårsaken til at det har tatt så lang tid, sier fetteren til VG.

Les også: Veronica Orderud «lurte» mediene

– Helt vilt

Lars Martin Orderud håper på gjennomslag, og sier til avisen at noe er «riv ruskende galt» med hele saken. Han synes også mediene blåste opp gårdstvisten.

– Å vri tvisten til motivet for drapene, er helt vilt. Hvilket gårdsbruk her i landet er det som blir overdratt uten at det er en konflikt rundt det? spør fetteren, som mener noen andre må ha stått bak drapene.

Natt til pinseaften 22. mai 1999 ble Kristian Magnus Orderud, Marie Orderud og deres datter Anne Orderud Paust skutt og drept i kårboligen på Orderud gård på Sørumsand. I alt fire personer ble tiltalt for medvirkning til overlagt trippeldrap. Ekteparet Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel, Kristin Kirkemo til 16 års fengsel, mens Lars Grønnerød fikk 18 års fengsel. Det har aldri kommet fram hvem som sto bak drapene, skriver NTB.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært