Barnehageansatt siktet for seksuell krenkelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er siktet for seksuell krenkelse og uanstendig atferd mot barn i barnehagen der han jobber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den barnehageansatte er avhørt, men ikke fengslet. Det er planlagt minst et nytt avhør av mannen, skriver Bergens Tidende.

– Politiet fikk 22. januar informasjon som gjorde at etterforskning ble iverksatt. Det var grunn til å etterforske om ett eller flere barn kunne være utsatt for straffbare handlinger i barnehagen, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.

Tirsdag kveld deltok politiet og representanter for Statens barnehus da barnehageledelsen holdt informasjonsmøte for foreldrene i barnehagen i Bergen.

– Vi var til stede og orienterte om det vi kunne si, slik at de involverte får informasjon. Vi er opptatt av å ivareta barna, foreldrene og de ansatte, sier Høyland. Hun vil ikke si hvilke konkrete handlinger mannen mistenkes for å ha begått, men paragrafen han er siktet etter gjelder seksuell krenkende og uanstendig atferd, et begrep som blant annet omfatter blotting.

Flere barn er avhørt i saken. Det er også gjort tekniske undersøkelser i og ved barnehagen. Det er også gjennomført medisinske undersøkelser og databeslag, opplyser politiadvokaten. Den siktede mannen er suspendert fra stillingen.