Enda en mann siktet for drapet i Melhus i januar

DRAPSSTEDET: En mann i slutten av 30-Ârene ble funnet død i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag.
DRAPSSTEDET: En mann i slutten av 30-Ârene ble funnet død i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-årene for drapet på en 38-åring i Melhus i slutten av januar. Fra før er to menn siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet fredag kveld og er siktet for drap eller medvirkning til drap, opplyser politiadvokat Jørgen Aunet i Trøndelag politidistrikt.

Det er ikke tatt stilling til om mannen skal framstilles for fengsling. Han blir søndag framstilt for lege, og trolig avhørt av politiet i 13-14-tiden, opplyser mannens forsvarer, advokat Tore Angen, til Trønderbladet.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og synes det er ille at han er blitt pågrepet. Han benekter enhver form for straffskyld, sier Angen til avisen.

Les også: Siktede og offeret i Melhus kjente hverandre

Relasjon

Ifølge politiadvokat Jørgen Aunet er det en relasjon mellom mannen i 30-årene, 26-åringen som også er siktet for drap, og drapsofferet.

- Men vi kan ikke si noe mer om hvilken relasjon dette er. Det er fortsatt for tidlig for oss å si noe konkret om hva som kan ha skjedd på stedet, men vi kommer tilbake med mer informasjon når vi kan, sier politiadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Etterforskningen fortsetter med fullt trykk, og det skal gjennomføres tekniske undersøkelser og taktisk etterforskning for å finne ut mer om de siktedes eventuelle rolle i drapet, sier Aunet.

Les også: Siktelsen mot 26-åring er endret til drap etter dødsfallet i Melhus

Nekter skyld

Drapsofferet ble funnet livløs i en leid bolig på Ler i Melhus onsdag 25. januar. Den siktede 26-åringen var opprinnelig siktet for grov kroppsskade med døden til følge, men siktelsen ble skjerpet til å omfatte drap.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av avdøde har avdekket at han ble utsatt for vold og at han døde av skadene.

26-åringen er varetektsfengslet i to uker, men nekter straffskyld og hevder at han ikke har noen rolle i saken. Hans oppnevnte forsvarer, Arve Opdahl, har forklart at mannen var en god bekjent av den avdøde. Advokat Tore Angen bekrefter at mannen i 30-årene og 26-åringen ikke er i slekt, men at de er venner.

Også en annen mann, som ble pågrepet dagen etter drapet, er formelt siktet i saken. Mannen ble imidlertid løslatt fordi mistanken mot ham var svekket.