Meny

Drapstiltalt hevder han slo samboeren i selvforsvar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapstiltalte 35-åringen fra Frogn vil nekte straffskyld når han møter i Follo tingrett mandag, tiltalt for å ha slått i hjel samboeren.

Rettssaken i Follo starter mer enn et år etter at kvinnen døde. Av tiltalen går det fram at 35-åringen skal ha brukt grov vold mot henne i deres hjem på Heer i Drøbak.

– Dette er en alvorlig drapssak. Ikke minst fordi tiltalte har utøvet gjentatt og grov vold mot sin samboer mens parets ni år gamle sønn var til stede og så på, sier statsadvokat Aina Mee Ertzeid, til NTB.

Døde dagen etter

Hun er aktor i saken og har utferdiget den alvorlige tiltalen mot 35-åringen. Volden skal ha skjedd i parets hjem 12. november i fjor. Kvinnen ble ifølge tiltalen sparket og slått i ansiktet og på kroppen en rekke ganger. Hun fikk slått ut to tenner, brukket nese og hevelser i ansiktet.

Livreddende førstehjelp fikk i gang hjertet som hadde stanset, men kvinnen kom aldri til bevissthet igjen og døde dagen etter.

Vold også mot barn

Tiltalen omfatter også en rekke andre tilfeller av vold mot samboeren og vold mot en nå ti år gammel sønn og mot den 18 år gamle datteren til avdøde. Dette skal ha skjedd fra august 2014 fram til samboeren døde i november i fjor. Statsadvokat Aina Mee Ertzeid bekrefter at politiet ved en anledning har rykket ut til parets hjem etter familievold.

– Men de øvrige episodene har kommet fram i etterforskningen av drapssaken, sier hun.

Hevder det var selvforsvar

35-åringen har hele tiden nektet straffskyld, og hans tidligere advokat Anne Ingeborg Reiestad uttalte til NTB i desember i fjor at han overfor politiet har forklart at han handlet i nødverge.

Forsvarer Henrik Bliksrud opplyser at klienten vil fastholde at han ikke erkjenner straffskyld i Follo tingrett.

Både tiltalte og den drepte kvinnen er norske statsborgere, opprinnelig fra Eritrea og Etiopia.

– Det er et faktum at samboeren døde i parets hjem. Tiltalte erkjenner ikke straffskyld, men vil overlate til retten å dra konklusjoner om det som skjedde i parets hjem var nødverge, sier Bliksrud.

Follo tingrett har satt av sju rettsdager til saken.

Populært