Mann fengslet etter brann i møbelforretning

En mann i 30-årene er siktet for grovt skadeverk og fengslet i en uke etter brannen som ødela Møbelringen Fridahls Møbelhus i Fauske natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen om grovt skadeverk, men samtykket til kravet om fengsling i en uke med full isolasjon og brev- og besøksforbud, opplyser lensmann Robin Johnsen i Fauske torsdag.

Den siktede mannen ble pågrepet tirsdag. Han er fra Salten og har fått oppnevnt advokat Tor Haug som forsvarer.

Brannen oppsto natt til søndag og ødela den 70 år gamle møbelforretningen totalt. Hele andre etasje av bygget brant helt ned, og første etasje av bygget ble totalskadd som følge av røyk- og slukningsarbeid

– Butikken feiret nylig 70-årsjubileum og har vært en familiebedrift siden oppstarten i 1946, skrev daglig leder Eivin Fridahl i en uttalelse på Facebook dagen etter brannen.

– Politiet vil i tiden fremover fortsette etterforskningen med blant annet avhør av vitner og den siktede. I tillegg har Salten-politiet hatt bistand fra Kripos i forbindelse med kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet, skriver lensmannen i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden