Meny

22,5 prosent av seksualforbryterne var innvandrere

Det er ikke nødvendigvis etnisk bakgrunn som kan forklare akkurat tallene, mener professor i biologi ved Universitetet i Oslo, Kristian Gundersen Gundersen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knapt hver fjerde dømte seksualforbryter i 2015 hadde innvandringsbakgrunn, viser en kartlegging TV 2 har gjort.

90 av de 399 personene som ble dømt for seksualforbrytelser i 2015 hadde innvandrerbakgrunn, ifølge kanalen. Det utgjør 22,5 prosent.

TV 2 har undersøkt alle dommer som omhandler seksuallovbrudd i tingrettene i 2015. Deretter har både gjerningspersonenes landbakgrunn og statsborgerskap blitt kartlagt.

TV 2 har brukt SSBs definisjon av innvandrere som personer født i utlandet av to utenlandske foreldre eller født i Norge av to utenlandskfødte foreldre.

– Det er ikke nødvendigvis din etniske bakgrunn som kan forklare akkurat disse tallene. Det kan være økonomi, det kan være alder, i dette tilfellet er det vel stort sett bare menn, så vi kan ikke bringe inn kjønn, men sånne faktorer må du ta i betraktning, sier Kristian Gundersen, professor i biologi ved Universitetet i Oslo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus