22,5 prosent av seksualforbryterne var innvandrere

Det er ikke nødvendigvis etnisk bakgrunn som kan forklare akkurat tallene, mener professor i biologi ved Universitetet i Oslo, Kristian Gundersen Gundersen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Det er ikke nødvendigvis etnisk bakgrunn som kan forklare akkurat tallene, mener professor i biologi ved Universitetet i Oslo, Kristian Gundersen Gundersen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Knapt hver fjerde dømte seksualforbryter i 2015 hadde innvandringsbakgrunn, viser en kartlegging TV 2 har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

90 av de 399 personene som ble dømt for seksualforbrytelser i 2015 hadde innvandrerbakgrunn, ifølge kanalen. Det utgjør 22,5 prosent.

TV 2 har undersøkt alle dommer som omhandler seksuallovbrudd i tingrettene i 2015. Deretter har både gjerningspersonenes landbakgrunn og statsborgerskap blitt kartlagt.

TV 2 har brukt SSBs definisjon av innvandrere som personer født i utlandet av to utenlandske foreldre eller født i Norge av to utenlandskfødte foreldre.

– Det er ikke nødvendigvis din etniske bakgrunn som kan forklare akkurat disse tallene. Det kan være økonomi, det kan være alder, i dette tilfellet er det vel stort sett bare menn, så vi kan ikke bringe inn kjønn, men sånne faktorer må du ta i betraktning, sier Kristian Gundersen, professor i biologi ved Universitetet i Oslo.

Personvernpolicy