Kvinne tiltalt for uaktsomt drap på småbarnsmor

Blomster ved stedet i Griffenfeldtsgate på Ring 2 i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt og drept mens hun gikk på fortauet og trillet en barnevogn.
Blomster ved stedet i Griffenfeldtsgate på Ring 2 i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt og drept mens hun gikk på fortauet og trillet en barnevogn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En kvinne (52) er tiltalt for uaktsomt bildrap etter å ha kjørt på en 26 år gammel småbarnsmor på et fortau i Oslo i september 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter politiadvokat Bente Vengstad ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

– Årsaken er vesentlig at det er gjort en grundig medisinsk utredning av ulykkessjåføren, sier Vengstad.

Småbarnsmoren Charlotte Bøhler Wilhelmsen var på vei til å levere sin halvannet år gamle datter i barnehagen da ulykken skjedde 9. september 2014. Hun ble påkjørt bakfra mens hun gikk på et fortau, noen hundre meter fra Ullevål sykehus, der hun jobbet.

Det kraftige sammenstøtet førte til at 26-åringen ble kastet mellom 14 og 15 meter bortover. Barnet i vognen kom fra ulykken med skrubbsår.

I tiltalen, som det har tatt nesten halvannet år å gjøre ferdig, går det fram at sjåføren var trøtt og ikke burde ha kjørt bil. Hennes forsvarer Marijana Lozic vil ikke kommentere saken overfor avisen.

Tiltalen er sendt til Oslo tingrett for beramming for hovedforhandling.

Personvernpolicy