Mann erkjenner å ha fremsatt bombetrussel mot skole

Det har vært en rekke bombetrusler mot skoler i Norge den siste tiden, mange av dem fremsatt via Jodel. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Det har vært en rekke bombetrusler mot skoler i Norge den siste tiden, mange av dem fremsatt via Jodel. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 23 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha fremsatt en bombetrussel mot Vennesla videregående skole natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om trusselen klokken 1.16. Den ble fremsatt gjennom mobilappen Jodel.

– En 23 år gammel mann som er bosatt i Vennesla, ble torsdag kveld pågrepet og siktet for å ha fremsatt bombetrusselen. Han har erkjent de faktiske forholdene, sier stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt.

På appen Jodel sto det at bomben på skolen skulle gå av klokken 9.00, og at den var lagd etter inspirasjon fra terroristen Anders Behring Breivik.

For drøyt to uker siden ble det fremsatt en bombetrussel mot et kjøpesenter i Kristiansand, også den gjennom Jodel-appen.

– Nå har vi på kort tid hatt to trusler som er fremsatt anonymt gjennom sosiale medier. Jeg håper folk skjønner at politiet har metoder for å avsløre slike handlinger, sier Austad.

Personvernpolicy