Nye oppsiktsvekkende opplysninger i drapssak

I dobbeltdrapssaken i Tromsø fra høsten 2014, forklarte et vitne at den antatt drepte Stein Håvard Larsen skal være begravd under Sandnessundbrua som knytter Kvaløya sammen med Tromsøya. Tidligere har det blitt søkt etter Larsen rett over sundet på Tromsøya.
I dobbeltdrapssaken i Tromsø fra høsten 2014, forklarte et vitne at den antatt drepte Stein Håvard Larsen skal være begravd under Sandnessundbrua som knytter Kvaløya sammen med Tromsøya. Tidligere har det blitt søkt etter Larsen rett over sundet på Tromsøya. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har fått ordre om å gjøre nye etterforskningsskritt i den såkalte nabodrapssaken på Kvaløya i Tromsø. Et vitne har i rettssaken blant annet sagt hun vet hvor et lik er begravd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I rettssaken er en 50 år gammel mann tiltalt for to drap på Kvaløya i Troms høsten 2014. Liket etter den ene personen, tiltaltes nabo Stein Håvard Larsen, er fortsatt ikke funnet.

– Under dagens forhandling var det et vitne som kom med veldig oppsiktsvekkende informasjon. Hun navnga to personer som hun hadde hørt sto bak drapet på Hermond Magne Steinsund. Hun oppga også at hun hadde hørt hvor den avdøde Stein Håvard Larsen er gjemt og begravd, sier aktor Lars Fause til NRK.

– På bakgrunn av denne informasjonen har jeg gitt etterforskningsordre til Troms politidistrikt, sier han.

Ifølge vitnet ligger liket begravd under Sandnessundbrua på Kvaløya-siden.

Vitneavhør og søk

Politiet har gjort omfattende søk i letingen etter Stein Håvard Larsen. Nå går det mot nye søk etter mannen som var som var 45 år gammel da han forsvant. Han ble sist sett 6. september 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye etterforskningsskrittene omfatter avhør av kvinnen som kom med de oppsiktsvekkende opplysningene og av de to personene hun navnga. Politiet kommer også til å gjennomføre søk under Sandnessundbrua mellom Kvaløya og Tromsøya.

Det er foreløpig uklart når politiet vil sette i gang disse undersøkelsene, skriver Nordlys.

Kvinnen er fast bestemt på at det ikke er den tiltalte 50-åringen som står bak drapene. 50-åringen er tiltalt for overlagt drap på Steinsund og forsettlig drap på Larsen.

– Den mannen var ikke der da dette skjedde, sa kvinnen i retten torsdag. Hun viste da til den tiltalte 50-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var to andre personer som kom til huset, banket på Hermod sin dør, og en av dem skjøt ham. Samme person skjøt også Stein Håvard, kunne kvinnen fortelle.

– Ble flyttet

Hun navnga deretter begge de to personene hun hevder begikk drapene. Hun fortalte også at hun hadde hørt dette fra tre ulike personer. Hvem som hadde kommet med disse opplysningene, ønsket hun av hensyn til sin egen sikkerhet ikke å si noe om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen fortalte at også at hun ikke så drapene selv. I retten hevdet hun dessuten at Larsen på et tidspunkt lå begravd ved Varden på Tromsøya, før liket senere ble flyttet til fjæra under Sandnessundbrua.

I retten fortalte kvinnen at hun flere ganger de siste tre ukene hadde forsøkt å fortelle hva hun visste til politiet, men hevdet at de ikke var interessert i å snakke med henne.

Gammel revolver

Selv om Larsen ennå ikke er funnet, gjorde politiet det de ser på som viktige tekniske funn i tiltaltes leilighet da han ble pågrepet 24. september 2014, dagen etter at 48 år gamle Steinsund ble funnet skutt og drept i leiligheten sin. Politiet mener funnene knytter tiltalte til drapet.

Det er blant annet snakk om blodspor, noen av dem var ifølge Nordlys forsøkt vasket vekk.

Politiet fant også flere våpen i tiltaltes leilighet. Det antatte drapsvåpenet er ifølge Kripos en over hundre år gammel revolver, skriver iTromsø.

Rettssaken i Nord-Troms tingrett startet mandag og skal pågå fram til fredag neste uke.

Torsdag kveld var det ingen aktivitet på området, som er dekket med et tykt lag med snø.