21-åring frikjent for å ha delt stjålne Snapchat-bilder

En 21 år gammel mann som sto tiltalt for å ha stjålet og delt private bilder fra Snapchat er i Nedre Romerike tingrett frikjent.
En 21 år gammel mann som sto tiltalt for å ha stjålet og delt private bilder fra Snapchat er i Nedre Romerike tingrett frikjent. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

En 21 år gammel mann som sto tiltalt for å ha stjålet og delt private bilder fra Snapchat er i Nedre Romerike tingrett frikjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen sto i slutten av oktober tiltalt etter heleriparagrafen for å ha gjort de stjålne bildene tilgjengelige for andre. Mandag ble mannen frikjent, melder NRK.

Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var oppe i tingretten. 21-åringens forsvarer Ida Andenæs sa før saken startet at hennes klient ikke visste hva han gjorde da han installerte en såkalt bittorrent-klient for å få tilgang til stjålne Snapchat-bilder.

– Han har ikke hatt til hensikt å dele noe som helst. Han har lastet ned et program, og så har det skjedd en automatisk deling han ikke har hatt til hensikt å gjøre, sa hun.

Selv om 21-åringen ble frikjent for bildene, ble han dømt til 60 timers samfunnsstraff for å ha oppbevart narkotika og brukt narkotika.

Politiadvokat Eirik Trønnes Hansen sier påtalemyndigheten nå skal vurdere om de skal anke eller ikke.

Onsdag skal en lignende sak opp i Oslo tingrett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus