Meny

Avis: Tina-siktet betrodde seg om drapet til kamerat

Tina Jørgensen ble funnet drept i 2000. Arkivfoto: Politiet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann som er siktet for drapet på Tina Jørgensen, skal for fire år siden ha betrodd seg om drapet til en kamerat, ifølge Stavanger Aftenblad. Alle de fire siktede i saken ble fredag varetektsfengslet på nytt.

Nylig kontaktet en 33 år gammel mann politiet for å fortelle at en av de siktede mennene fra Lyngdal hadde betrodd seg til ham allerede i 2011, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi satt hjemme hos ham da han fortalte det til meg. Han var så sentimental den kvelden, det virket som om han hadde behov for å tømme seg, sier 33-åringen til avisen.

Les også: – Siktet i Tina-saken tror han er mannen på polititegning

Mannen han peker ut som gjerningsmann, er 36-åringen som ble pågrepet som nummer tre da politiet aksjonerte mot den tidligere kameratgjengen fra Lyngdal for to uker siden.

Den siktede 36-åringens forsvarer Thomas Randby opplyser til avisen at hans klient fortsatt nekter straffskyld, og at han ikke kan å kommentere enkeltheter i etterforskningen.

– Tok følge med Tina

Stavanger Aftenblad skriver også fredag kveld at Jørgensen skal ha møtt to av de siktede på et utested i Stavanger.

Deretter gikk de til Burger King i sentrum, før de tre gikk videre til broen på Grasholmen. Politiet har tidligere trodd at den drepte gikk over broen alene.

Ifølge forklaringen til mannen som først ble pågrepet i saken, skjedde det noe på enden av broen som endte med at Jørgensen ble drept.

Åpner for å ha slått Tina

Mannen som først ble pågrepet, også han en 36-åring fra Lyngdal, skal ifølge flere medier ha forklart at den tredje pågrepne slo Tina i hodet med en stein. Enkelte medier har også beskrevet dette som selve drapshandlingen.

Flere uavhengige kilder opplyser imidlertid til VG at forklaringene til førstemann skal være preget av vesentlige uklarheter og sprik. Etter det avisen kjenner til skal han åpne for at det kan ha vært han selv som slo Jørgensen, og at han er usikker på dette nå 15 år senere.

Politiet ønsker ikke kommentere opplysningene overfor avisen, men sier de må etterprøve all informasjon de får inn i saken.

Fortsatt varetekt

Fredag besluttet Stavanger tingrett at alle de fire siktede, som ble pågrepet i midten av september, fortsatt må sitte i varetekt.

To av 36-åringene og 38-åringen er varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon. Den siste 36-åringen er fengslet i to uker i full isolasjon.

38-åringen anket avgjørelsen om varetektsfengsling til Gulating lagmannsrett, men anken ble ikke tatt til følge. Kjennelsen ble fredag anket videre til Høyesterett.

De fire er siktet for drap eller medvirkning til drap på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000.

Jørgensen forsvant den 24. september og ble funnet 26. oktober i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viste at hun ble slått i hjel.

Populært