Meny

«Mørkemannen» fra Os er mistenkt for to drap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nederlandske mørkemannen skapte uhygge i Os i Hedmark gjennom vinteren 2012-13. Tirsdag blir han tiltalt for å ha drept en nederlandsk statsråd. Fra før har han tilstått drapet på sin egen søster.

TUFSINGDALEN, HEDMARK (ABC NYHETER): En voldsom psykiatri-skandale rulles opp i Nederland for tiden. Hovedrollen innehas av Bart van Urk, som i flere år holdt til i en hytte helt nord i Hedmark.

– Vi kalte ham bare «mørkemannen», sier Jon Rune Bakken om mannen som nå tiltales for sitt andre drap i Nederland.

Vinteren 2012-13 var han det store samtaleemnet i Tufsingdalen, en liten bygd i Os kommune, helt nord i Hedmark.

Ikledd svart overtrekksbukse, svarte sko, svart parkas og svart lue, og briller med svarte innfatninger, ble han observert natterstid uten refleks langs Riksvei 28.

På dagen satt han på Nærbutikken.

– Vi så ham jo ofte. Han gikk langs veien for å holde varmen og satt i butikken for å holde varmen, sier Signe Håsether.

Hun sitter i kommunestyret og var en av mange som ga uttrykk for sine bekymringer for mannen til kommuneledelsen.

«Vi stusset da han kom»

Denne vinteren var kulden var beintøff. Og den nederlandske «mørkemannen» skulle for første gang overvintre i sin selvbygde konstruksjon.

Noen hytte i tradisjonell forstand er det ikke. Det er mer å sammenligne med en dukkestue. Veggene er tynne, det mangler både isolasjon og strøm.

Tirsdag blir Bart van Urk formelt også siktet for drapet på tidligere helseminister i Nederland, Els Borst, i 2014. Foto: Politie

Den eneste varmekilden er en åpen ovn der det er montert et aluminiumsrør som avtrekk.

Jon Rune Bakken rister bare på hodet over konstruksjonen som er reist på tomten han solgte nederlenderen i 2008.

Det var da han fikk besøk på gården av Bart van Urk som på gebrokkent engelsk spurte om å få kjøpe hyttetomt.

– De første årene var han her på sommeren, så vi stusset jo litt siste gang - at han kom senhøsten og skulle tilbringe vinteren i dette her, sier Bakken foran «hytta».

Van Urk var lite villig til å fortelle om seg selv, og hvorfor han så overraskende kom til Tufsingdalen denne vinteren.

Skulle vært fengslet

En grunn var nok at han nettopp hadde fått en dom på tre års fengsel for ulovlig våpeninnehav i Nederland, en dom som aldri ble effektuert.

Dommeren hadde endog instruert politiet om at det skulle skje prompte, for van Urk ble ansett som en fare for seg selv og omgivelsene.

– Da han ble dømt til tre års fengsel skulle han vært arrestert umiddelbart, men det skjedde ikke. Så han kunne reise både i Nederland og utenlands, sier hans advokat, Nöelle Pieterse, til ABC Nyheter.

Nederland tok heller ikke kontakt med Interpol. Det bekrefter også Jeichien de Graaff, pressetalskvinne for påtalemyndighetene i Rotterdam:

– Han var ikke etterlyst utenfor Nederland. Det ble gjort feil i etterkant av saken, innrømmer hun.

Det er å si det mildt. For nederlandsk politi tok heller ikke DNA-prøve av Bart van Urk da han ble arrestert i 2011, noe de etter landets lover er pliktig til å gjøre. Det fikk tragiske konsekvenser etter at han kom tilbake til Nederland i mai 2013.

– Mystikk rundt ham

Lokalbefolkningen i Tufsingdalen var mest bekymret over den pussige mannen som hadde tatt bolig blant dem.

– Det var litt mystikk rundt ham. Ingen kjente ham. Han var hårete og skjegget. Ingen visste hva han levde av. Vi visste han hadde satt opp en meget dårlig hytte. Han hadde jo ikke mer å bygge for, og vel heller ikke mer å leve av, sier Håsether.

Kort tid etter at van Urk kom til bygda krasjet han en kveld bilen sin. Den ble totalvraket og han måtte oppsøke Jon Rune Bakken.

– Han hadde nok hatt litt for høy fart med europeiske vinterdekk på norske føre, og havnet i grøfta. På taket. Taket var jo nedklemt, og han var ganske ille tilredt da han kom på døren hjemme.

– Ut fra det vi så, så vi at han måtte på legevakten. Vi ville ikke ha ham i huset slik han så ut. Men han ville bare ha noen plaster og vaskes - det var ikke noe galt med ham, forteller Bakken.

Han oppsøkte også bygdas samlingssted, nærbutikken som da var eid av Heidi Lundstedt:

Vinduene hadde han dekket til med svart plast. Men etter at politiet ransaket hytta er det mulig å kaste et blikk inn i «stua». Foto: Ola Karlsen / ABC Nyheter

– Han skrapet av all huden på begge hendene, men ville ikke oppsøke lege. Jeg hadde et lite apotekutsalg for Røros apotek, og vi tømte det for bandasje og teip.

Lundstedt tror han kom til Norge for å gjemme seg:

– Når en person kommer på et sted uten bankkort, uten telefon, uten Internett og bosetter seg på en sånn plass, da har man et eller annet å skjule eller vil gjemme seg for omverdenen.

Håsether mener Nærbutikken var med på å holde ham i live de harde vintermånedene. Nederlenderen betalte kun med kontanter, og de kom åpenbart i mangelvare:

– Han kjøpte gårsdagens brød på butikken til ti kroner. Og så satt han der og drakk gratis kaffe og kakao. Det var vel med på å holde ham i live, sier hun.

Ventet på dommedag

Selv om van Urks advokat ikke kan gi noen klar begrunnelse for hvorfor han bosatte seg i lille Tufsingdalen, så avviser hun at han forsøkte å gjemme seg for nederlandsk politi.

– En veldig underlig sak, innrømmer den mistenkte nederlenderens advokat, Nöelle Pieterse. Foto: privat / LinkedIn

– Han sier at han ønsket å være i Norge den dagen Mayafolket mente verden ville gå under (21. desember 2012, red.anm.). Han hadde jo en hytte der, men jeg vet ikke hvorfor han valgte Norge, sier Nöelle Pieterse.

I den nederlandske granskningen av saken fremkommer det at han etter dommen i 2012 selv oppsøkte politistasjoner i Rotterdam.

– Han fortalte om dommen på tre år og sa de måtte arrestere ham: «Jeg har det ikke bra, arrester meg fordi jeg vil sone min straff», sier advokaten.

– Men alle politistasjoner sendte ham bort, selv om han advarte dem om at han ville begå en forbrytelse. Ingen reagerte, fastslår hun.

Kontaktet politiet

Denne vinteren hadde Jon Rune Bakken nesten daglig kontakt med den ettersøkte nederlenderen. Han var bekymret for hans helse, og ikke redd for den underlige skruen.

– Han var sky, men samtidig oppsøkende denne vinteren. Men det var vel mest sannsynlig fordi han trengte et sted å komme seg inn og få varmet seg, sier Bakken.

– Kommunen og lege ble kontaktet for å sjekke om det var om forholdene var slik at han kunne bo her i hytta hvor han ikke hadde mat eller sanitære forhold og hvor han kunne fryse i hjel.

– Vi var bekymret for hans helse. Etter hvert ble nok folk mer skeptiske fordi han hele tiden oppsøkte folk - det var ikke truende, men upassende.

En av de som tok kontakt med lokalpolitiet var rådmannen i Os, Arne Svensen:

– Jeg tok kontakt med politiet og de skulle sjekke forholdene, sier han.

Av hyttenaboene har Jon Rune Bakken fått høre at politiet oppsøkte «hytta», men da for å sjekke om nederlenderen hadde vært i Norge i mer enn tre måneder.

– Politiet ville vite innreisedato for å sjekke innreisedato, om han hadde vært her lengre enn de tre månedene som er tillatt. Han dro jo ned til en hyttenabo for å låne telefon. Da kontaktet han grensen for å høre om de kunne dokumentere når han kom inn.

Lensmann Knut Normann Mælen vil derimot ikke si noe kontakten med Bart van Urk, og om norsk politi var i kontakt med sine nederlandske kolleger:

– Det pågår en etterforskning i Nederland og de vil ha kontroll på informasjonen, sier han.

Ansvarlig etterforsker, Marcel Mollemann, skriver i en epost til ABC Nyheter: «Beklager, men jeg kan ikke besvare dine spørsmål».

Ville ikke funnet ut noe

Åstedsgranskning etter drapet på politikeren Els Borst (81) i 2014. Foto: NTB scanpix

Hos påtalemyndighetene i Rotterdam legger man all skyld på feilene som ble begått etter arrestasjonen i 2011. Presseansvarlig sier at eventuelle norske forsøk uansett ville vært forgjeves:

– Selv om norsk politi hadde forhørt seg om han hos Interpol eller andre, så ville de sannsynligvis nok ikke fått noe relevant informasjon, sier Jeichien de Graaff.

I mai 2013 kontakter en sliten Bart van Urk en av sine søstre. Hun og ektemannen henter ham da i Tufsingdalen.

Men kort tid etter tipper det over for ham. I oktober blir han arrestert utenfor den israelske ambassaden i Brussel med skuddsikker vest og to kniver.

Belgiske myndigheter mener han oppfører seg så underlig at de plasserer ham fire uker på psykiatrisk sykehus. Men de informerer ikke nabolandet om at han rømmer herfra en uke før tiden.

I desember oppsøker han politistasjonen i Rotterdam og sier han må arresteres, sier advokaten hans. Også denne gang uten resultat.

Drap på en eks-statsråd

I februar 2014 blir så den 81 år gamle Els Borst, tidligere helseminister i Nederland for partiet D66, funnet drept i sin garasje. Hun er blant annet påført 41 knivstikk.

Det blir gjort funn av fremmed DNA på åstedet, men etterforskerne klarer ikke å matche det.

Den tidligere statsråden Els Borst deltok på et møte i sitt parti, D66, et par dager før hun ble drept. Foto: Jiri Buller / Ap

– Et par dager etter drapet på statsråd Borst, oppsøkte han en politistasjon i en annen nederlandsk by og ba om å bli arrestert, sier advokaten Nöelle Pieterse.

– Da ble min klient satt inn. Han var veldig forvirret med fyrverkeri og to kniver på seg. Han ble sendt til et mentalsykehus der han var i fem dager og ble så satt fri igjen.

I januar 2015 blir så en av Bart van Urks søstre drept. Det drapet har han erkjent.

– Ja, han aksepterer ansvaret for hennes død, men hevder at det var i selvforsvar, forteller Pieterse.

– Han sier hun hadde plaget ham hele livet og nå ikke så noen annen vei enn å drepe henne.

– Men han har ennå ikke kommentert drapet på den tidligere ministeren, sier advokaten som regner med at de to sakene kommer for retten i slutten av mars neste år.

Jon Rune Bakken synes det er underlig at nederlandske myndigheter ikke ba norsk politi lete etter mannen i Tufsingdalen. Han mener de burde vite om eiendomskjøpet som var registrert etter alle kunstens regler.

– Ja, jeg vil tro de visste. Jeg vet ikke beløpsgrensene for betalingstransaksjoner over grensene. Han betalte cirka 9.000 euro, det kan ha vært under den grensen.

Nöelle Pieterse vet heller ikke om nederlandske myndigheter var klar over hytta i Norge.

– Men jeg vet at han var i kontakt med en politibetjent i Rotterdam, hvor han bodde. Jeg tror den politimannen visste om hytta i Norge. Men myndighetene var ikke på jakt etter ham, så de så ikke nærmere på det, sier hun.

To liv kunne vært spart

I ettertid har Jon Rune Bakken undret seg over figuren som hadde dukket opp på trammen i 2008:

Advokaten hans utelukker ikke at «Mørkemannen» fra Os må tilbringe resten av livet på instistusjon. Foto: Politie

– I ettertid har jeg tenkt på at jeg fortalte ham at det var veldig upassende at han oppsøkte folk slik han gjorde, og at han kunne komme i klammeri med folk. Da svarte han at slikt taklet han, at han var forberedt på sånt.

– Hva han la i det vet jeg ikke, men i ettertid har jeg tenkt at han kanskje gikk med våpen og følte det som en slags trygghet, sier Bakken.

Advokat Pieterse mener liv kunne vært spart i denne tragiske historien:

– Hadde de tatt hans DNA i forbindelse med den første dommen, så ville granskning av åstedet for drapet på fru Bors ha ført til hans arrestasjon.

– Når man vet det, så kan man si at hans søster ville ha vært i live hvis han satt fengslet. Det er ganske smertefullt.

– Og han var jo dømt til tre års fengsel. Så hadde de fengslet ham med én gang så kan man tenke seg at den tidligere helseministeren også ville ha vært i live.

– Feilene kostet garantert hans søster livet. Nå vet vi ikke om han er ansvarlig for drapet på statsråden, men hvis han er det, så kunne to liv vært reddet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:55 Eldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17 Daniel Craig på plass på Sunnmøre22:39 Titusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34 30.000 marsjerte for klimaet i København22:33 Fire pågrepet etter skyting i Oslo22:27 Anna & Emma vant MGPjr 201922:17 Gullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52 Avslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45 Nye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11 Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33 Antonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16 Slik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52 Lillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48 – Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47 Voldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09 Rally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08 Jakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51 Overvåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50 Finland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43 MDG får to nestledere18:26 Mann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21 Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24 Paven sammenligner abort med leiemord16:21 Fallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14 MDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13 Grønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47 Idrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29 Politiet jakter bilist etter ulykke14:12 Knøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06 FN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06 Tuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25 MDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50 SV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36 Tre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33 Her er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18 Tidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53 Nytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30 Østigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55 To nye dødsfall på Mount Everest02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang16:15 Folk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05 Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59 Charles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17 Mattilsynets direktør går av etter avsløring15:00 Kyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37 Tvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32 Hermstad: Vi er ved et veiskille14:22 Unike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46 Ingen streik i staten – enighet i meklingen13:38 Presidentkampen igang med brede smil13:09 Norsk toppfotball går med overskudd13:06 Klimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29 Bombe mot moske under fredagsbønn12:02 Thailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51 Tidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51 Nord-Korea stiller ultimatum til USA11:28 MDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27 Bertel O. Steen kutter 200 jobber11:07 Manipulert video av Pelosi går viralt11:06 Laksedøden gir høyere priser10:51 PostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50 Trump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52 Mount Everest har krevd sju liv på en uke09:41 283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37 Nær halvparten av varebilene brukes privat09:36 Modi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00 Lippi blir landslagssjef for Kina – igjen.
Siste nytt
00:55VerdenEldrepolitikken viktig for unge velgere i Danmark00:17NorgeDaniel Craig på plass på Sunnmøre22:39VerdenTitusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34Verden30.000 marsjerte for klimaet i København22:33NorgeFire pågrepet etter skyting i Oslo22:27NorgeAnna & Emma vant MGPjr 201922:17VerdenGullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52VerdenAvslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45VerdenNye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11NorgeTore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33VerdenAntonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16StemmerSlik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52SportLillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48Politikk– Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47NorgeVoldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09SportRally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08VerdenJakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51StemmerOvervåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50SportFinland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43NorgeMDG får to nestledere18:26VerdenMann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21VerdenMays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24VerdenPaven sammenligner abort med leiemord16:21NorgeFallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14NorgeMDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13PolitikkGrønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47SportIdrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29NorgePolitiet jakter bilist etter ulykke14:12NyheterKnøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06VerdenFN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06SportTuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25PolitikkMDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50MotorSV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36VerdenTre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33NorgeHer er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18SportTidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53PengerNytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30SportØstigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55VerdenTo nye dødsfall på Mount Everest02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang16:15NorgeFolk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05PolitikkPenelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59VerdenCharles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17PolitikkMattilsynets direktør går av etter avsløring15:00SportKyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37SportTvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32PolitikkHermstad: Vi er ved et veiskille14:22VerdenUnike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46NorgeIngen streik i staten – enighet i meklingen13:38SportPresidentkampen igang med brede smil13:09SportNorsk toppfotball går med overskudd13:06VerdenKlimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29VerdenBombe mot moske under fredagsbønn12:02ReiseThailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51SportTidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51VerdenNord-Korea stiller ultimatum til USA11:28PolitikkMDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27PengerBertel O. Steen kutter 200 jobber11:07PolitikkManipulert video av Pelosi går viralt11:06PengerLaksedøden gir høyere priser10:51PengerPostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50PengerTrump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52VerdenMount Everest har krevd sju liv på en uke09:41Norge283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37MotorNær halvparten av varebilene brukes privat09:36PolitikkModi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00SportLippi blir landslagssjef for Kina – igjen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus