«Mørkemannen» fra Os er mistenkt for to drap

Den nederlandske mørkemannen skapte uhygge i Os i Hedmark gjennom vinteren 2012-13. Tirsdag blir han tiltalt for å ha drept en nederlandsk statsråd. Fra før har han tilstått drapet på sin egen søster.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TUFSINGDALEN, HEDMARK (ABC NYHETER): En voldsom psykiatri-skandale rulles opp i Nederland for tiden. Hovedrollen innehas av Bart van Urk, som i flere år holdt til i en hytte helt nord i Hedmark.

– Vi kalte ham bare «mørkemannen», sier Jon Rune Bakken om mannen som nå tiltales for sitt andre drap i Nederland.

Vinteren 2012-13 var han det store samtaleemnet i Tufsingdalen, en liten bygd i Os kommune, helt nord i Hedmark.

Ikledd svart overtrekksbukse, svarte sko, svart parkas og svart lue, og briller med svarte innfatninger, ble han observert natterstid uten refleks langs Riksvei 28.

På dagen satt han på Nærbutikken.

– Vi så ham jo ofte. Han gikk langs veien for å holde varmen og satt i butikken for å holde varmen, sier Signe Håsether.

Hun sitter i kommunestyret og var en av mange som ga uttrykk for sine bekymringer for mannen til kommuneledelsen.

«Vi stusset da han kom»

Denne vinteren var kulden var beintøff. Og den nederlandske «mørkemannen» skulle for første gang overvintre i sin selvbygde konstruksjon.

Noen hytte i tradisjonell forstand er det ikke. Det er mer å sammenligne med en dukkestue. Veggene er tynne, det mangler både isolasjon og strøm.

Tirsdag blir Bart van Urk formelt også siktet for drapet på tidligere helseminister i Nederland, Els Borst, i 2014. Foto: Politie
Tirsdag blir Bart van Urk formelt også siktet for drapet på tidligere helseminister i Nederland, Els Borst, i 2014. Foto: Politie

Den eneste varmekilden er en åpen ovn der det er montert et aluminiumsrør som avtrekk.

Jon Rune Bakken rister bare på hodet over konstruksjonen som er reist på tomten han solgte nederlenderen i 2008.

Det var da han fikk besøk på gården av Bart van Urk som på gebrokkent engelsk spurte om å få kjøpe hyttetomt.

– De første årene var han her på sommeren, så vi stusset jo litt siste gang - at han kom senhøsten og skulle tilbringe vinteren i dette her, sier Bakken foran «hytta».

Van Urk var lite villig til å fortelle om seg selv, og hvorfor han så overraskende kom til Tufsingdalen denne vinteren.

Skulle vært fengslet

En grunn var nok at han nettopp hadde fått en dom på tre års fengsel for ulovlig våpeninnehav i Nederland, en dom som aldri ble effektuert.

Dommeren hadde endog instruert politiet om at det skulle skje prompte, for van Urk ble ansett som en fare for seg selv og omgivelsene.

– Da han ble dømt til tre års fengsel skulle han vært arrestert umiddelbart, men det skjedde ikke. Så han kunne reise både i Nederland og utenlands, sier hans advokat, Nöelle Pieterse, til ABC Nyheter.

Nederland tok heller ikke kontakt med Interpol. Det bekrefter også Jeichien de Graaff, pressetalskvinne for påtalemyndighetene i Rotterdam:

– Han var ikke etterlyst utenfor Nederland. Det ble gjort feil i etterkant av saken, innrømmer hun.

Det er å si det mildt. For nederlandsk politi tok heller ikke DNA-prøve av Bart van Urk da han ble arrestert i 2011, noe de etter landets lover er pliktig til å gjøre. Det fikk tragiske konsekvenser etter at han kom tilbake til Nederland i mai 2013.

– Mystikk rundt ham

Lokalbefolkningen i Tufsingdalen var mest bekymret over den pussige mannen som hadde tatt bolig blant dem.

– Det var litt mystikk rundt ham. Ingen kjente ham. Han var hårete og skjegget. Ingen visste hva han levde av. Vi visste han hadde satt opp en meget dårlig hytte. Han hadde jo ikke mer å bygge for, og vel heller ikke mer å leve av, sier Håsether.

Kort tid etter at van Urk kom til bygda krasjet han en kveld bilen sin. Den ble totalvraket og han måtte oppsøke Jon Rune Bakken.

– Han hadde nok hatt litt for høy fart med europeiske vinterdekk på norske føre, og havnet i grøfta. På taket. Taket var jo nedklemt, og han var ganske ille tilredt da han kom på døren hjemme.

– Ut fra det vi så, så vi at han måtte på legevakten. Vi ville ikke ha ham i huset slik han så ut. Men han ville bare ha noen plaster og vaskes - det var ikke noe galt med ham, forteller Bakken.

Han oppsøkte også bygdas samlingssted, nærbutikken som da var eid av Heidi Lundstedt:

Vinduene hadde han dekket til med svart plast. Men etter at politiet ransaket hytta er det mulig å kaste et blikk inn i «stua». Foto: Ola Karlsen / ABC Nyheter
Vinduene hadde han dekket til med svart plast. Men etter at politiet ransaket hytta er det mulig å kaste et blikk inn i «stua». Foto: Ola Karlsen / ABC Nyheter

– Han skrapet av all huden på begge hendene, men ville ikke oppsøke lege. Jeg hadde et lite apotekutsalg for Røros apotek, og vi tømte det for bandasje og teip.

Lundstedt tror han kom til Norge for å gjemme seg:

– Når en person kommer på et sted uten bankkort, uten telefon, uten Internett og bosetter seg på en sånn plass, da har man et eller annet å skjule eller vil gjemme seg for omverdenen.

Håsether mener Nærbutikken var med på å holde ham i live de harde vintermånedene. Nederlenderen betalte kun med kontanter, og de kom åpenbart i mangelvare:

– Han kjøpte gårsdagens brød på butikken til ti kroner. Og så satt han der og drakk gratis kaffe og kakao. Det var vel med på å holde ham i live, sier hun.

Ventet på dommedag

Selv om van Urks advokat ikke kan gi noen klar begrunnelse for hvorfor han bosatte seg i lille Tufsingdalen, så avviser hun at han forsøkte å gjemme seg for nederlandsk politi.

– En veldig underlig sak, innrømmer den mistenkte nederlenderens advokat, Nöelle Pieterse. Foto: privat / LinkedIn
– En veldig underlig sak, innrømmer den mistenkte nederlenderens advokat, Nöelle Pieterse. Foto: privat / LinkedIn

– Han sier at han ønsket å være i Norge den dagen Mayafolket mente verden ville gå under (21. desember 2012, red.anm.). Han hadde jo en hytte der, men jeg vet ikke hvorfor han valgte Norge, sier Nöelle Pieterse.

I den nederlandske granskningen av saken fremkommer det at han etter dommen i 2012 selv oppsøkte politistasjoner i Rotterdam.

– Han fortalte om dommen på tre år og sa de måtte arrestere ham: «Jeg har det ikke bra, arrester meg fordi jeg vil sone min straff», sier advokaten.

– Men alle politistasjoner sendte ham bort, selv om han advarte dem om at han ville begå en forbrytelse. Ingen reagerte, fastslår hun.

Kontaktet politiet

Denne vinteren hadde Jon Rune Bakken nesten daglig kontakt med den ettersøkte nederlenderen. Han var bekymret for hans helse, og ikke redd for den underlige skruen.

– Han var sky, men samtidig oppsøkende denne vinteren. Men det var vel mest sannsynlig fordi han trengte et sted å komme seg inn og få varmet seg, sier Bakken.

– Kommunen og lege ble kontaktet for å sjekke om det var om forholdene var slik at han kunne bo her i hytta hvor han ikke hadde mat eller sanitære forhold og hvor han kunne fryse i hjel.

– Vi var bekymret for hans helse. Etter hvert ble nok folk mer skeptiske fordi han hele tiden oppsøkte folk - det var ikke truende, men upassende.

En av de som tok kontakt med lokalpolitiet var rådmannen i Os, Arne Svensen:

– Jeg tok kontakt med politiet og de skulle sjekke forholdene, sier han.

Av hyttenaboene har Jon Rune Bakken fått høre at politiet oppsøkte «hytta», men da for å sjekke om nederlenderen hadde vært i Norge i mer enn tre måneder.

– Politiet ville vite innreisedato for å sjekke innreisedato, om han hadde vært her lengre enn de tre månedene som er tillatt. Han dro jo ned til en hyttenabo for å låne telefon. Da kontaktet han grensen for å høre om de kunne dokumentere når han kom inn.

Lensmann Knut Normann Mælen vil derimot ikke si noe kontakten med Bart van Urk, og om norsk politi var i kontakt med sine nederlandske kolleger:

– Det pågår en etterforskning i Nederland og de vil ha kontroll på informasjonen, sier han.

Ansvarlig etterforsker, Marcel Mollemann, skriver i en epost til ABC Nyheter: «Beklager, men jeg kan ikke besvare dine spørsmål».

Ville ikke funnet ut noe

Åstedsgranskning etter drapet på politikeren Els Borst (81) i 2014. Foto: NTB scanpix
Åstedsgranskning etter drapet på politikeren Els Borst (81) i 2014. Foto: NTB scanpix

Hos påtalemyndighetene i Rotterdam legger man all skyld på feilene som ble begått etter arrestasjonen i 2011. Presseansvarlig sier at eventuelle norske forsøk uansett ville vært forgjeves:

– Selv om norsk politi hadde forhørt seg om han hos Interpol eller andre, så ville de sannsynligvis nok ikke fått noe relevant informasjon, sier Jeichien de Graaff.

I mai 2013 kontakter en sliten Bart van Urk en av sine søstre. Hun og ektemannen henter ham da i Tufsingdalen.

Men kort tid etter tipper det over for ham. I oktober blir han arrestert utenfor den israelske ambassaden i Brussel med skuddsikker vest og to kniver.

Belgiske myndigheter mener han oppfører seg så underlig at de plasserer ham fire uker på psykiatrisk sykehus. Men de informerer ikke nabolandet om at han rømmer herfra en uke før tiden.

I desember oppsøker han politistasjonen i Rotterdam og sier han må arresteres, sier advokaten hans. Også denne gang uten resultat.

Drap på en eks-statsråd

I februar 2014 blir så den 81 år gamle Els Borst, tidligere helseminister i Nederland for partiet D66, funnet drept i sin garasje. Hun er blant annet påført 41 knivstikk.

Det blir gjort funn av fremmed DNA på åstedet, men etterforskerne klarer ikke å matche det.

Den tidligere statsråden Els Borst deltok på et møte i sitt parti, D66, et par dager før hun ble drept. Foto: Jiri Buller / Ap
Den tidligere statsråden Els Borst deltok på et møte i sitt parti, D66, et par dager før hun ble drept. Foto: Jiri Buller / Ap

– Et par dager etter drapet på statsråd Borst, oppsøkte han en politistasjon i en annen nederlandsk by og ba om å bli arrestert, sier advokaten Nöelle Pieterse.

– Da ble min klient satt inn. Han var veldig forvirret med fyrverkeri og to kniver på seg. Han ble sendt til et mentalsykehus der han var i fem dager og ble så satt fri igjen.

I januar 2015 blir så en av Bart van Urks søstre drept. Det drapet har han erkjent.

– Ja, han aksepterer ansvaret for hennes død, men hevder at det var i selvforsvar, forteller Pieterse.

– Han sier hun hadde plaget ham hele livet og nå ikke så noen annen vei enn å drepe henne.

– Men han har ennå ikke kommentert drapet på den tidligere ministeren, sier advokaten som regner med at de to sakene kommer for retten i slutten av mars neste år.

Jon Rune Bakken synes det er underlig at nederlandske myndigheter ikke ba norsk politi lete etter mannen i Tufsingdalen. Han mener de burde vite om eiendomskjøpet som var registrert etter alle kunstens regler.

– Ja, jeg vil tro de visste. Jeg vet ikke beløpsgrensene for betalingstransaksjoner over grensene. Han betalte cirka 9.000 euro, det kan ha vært under den grensen.

Nöelle Pieterse vet heller ikke om nederlandske myndigheter var klar over hytta i Norge.

– Men jeg vet at han var i kontakt med en politibetjent i Rotterdam, hvor han bodde. Jeg tror den politimannen visste om hytta i Norge. Men myndighetene var ikke på jakt etter ham, så de så ikke nærmere på det, sier hun.

To liv kunne vært spart

I ettertid har Jon Rune Bakken undret seg over figuren som hadde dukket opp på trammen i 2008:

Advokaten hans utelukker ikke at «Mørkemannen» fra Os må tilbringe resten av livet på instistusjon. Foto: Politie
Advokaten hans utelukker ikke at «Mørkemannen» fra Os må tilbringe resten av livet på instistusjon. Foto: Politie

– I ettertid har jeg tenkt på at jeg fortalte ham at det var veldig upassende at han oppsøkte folk slik han gjorde, og at han kunne komme i klammeri med folk. Da svarte han at slikt taklet han, at han var forberedt på sånt.

– Hva han la i det vet jeg ikke, men i ettertid har jeg tenkt at han kanskje gikk med våpen og følte det som en slags trygghet, sier Bakken.

Advokat Pieterse mener liv kunne vært spart i denne tragiske historien:

– Hadde de tatt hans DNA i forbindelse med den første dommen, så ville granskning av åstedet for drapet på fru Bors ha ført til hans arrestasjon.

– Når man vet det, så kan man si at hans søster ville ha vært i live hvis han satt fengslet. Det er ganske smertefullt.

– Og han var jo dømt til tre års fengsel. Så hadde de fengslet ham med én gang så kan man tenke seg at den tidligere helseministeren også ville ha vært i live.

– Feilene kostet garantert hans søster livet. Nå vet vi ikke om han er ansvarlig for drapet på statsråden, men hvis han er det, så kunne to liv vært reddet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 Siktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Norge kan kjøpe seg fri fra nasjonale klimakutt: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 FN-rapport slår hull på myter om båtmigranter05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget
Siste nytt
09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeSiktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35NorgeRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkNorge kan kjøpe seg fri fra nasjonale klimakutt: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFN-rapport slår hull på myter om båtmigranter05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus