Irakiske fly bomber IS-bastion ved grensen til Syria

Frivillige sjiamuslimske menn fra Imam Ali-brigaden trener i en leir i Najaf sør for Bagdad. Sjiamuslimske militssoldater skal også delta i offensiven mot den IS-kontrollerte byen Tal Afar etter å ha deltatt i offensiven mot IS i Mosul. Foto: Anmar Khalil / AP / NTB scanpix
Frivillige sjiamuslimske menn fra Imam Ali-brigaden trener i en leir i Najaf sør for Bagdad. Sjiamuslimske militssoldater skal også delta i offensiven mot den IS-kontrollerte byen Tal Afar etter å ha deltatt i offensiven mot IS i Mosul. Foto: Anmar Khalil / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irakiske kampfly bombet tirsdag stillingene til IS ved Tal Afar. Angrepene omtales som en forberedelse til en kommende bakkeoffensiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tal Afar er den siste større IS-kontrollerte byen i Nord-Irak. Den ligger like ved den syriske grensen, vest for Mosul, som irakiske styrker gjenerobret i juli etter et svært blodig slag som tok livet av et ukjent antall sivile.

En talsmann for det irakiske forsvaret, Yahiya Rassul, sa tirsdag at bakkeoffensiven mot IS i Tal Afar ennå ikke har begynt, men at irakiske fly angriper IS-stillinger for å forberede offensiven.

Mandag opplyste en irakisk politisjef at irakiske elitestyrker var på vei mot byen. De har følge av sjiadominerte militsgrupper i den paramilitære koalisjonen Hashed al-Shaabi, som siden 2014 har vært utplassert for å hindre IS, som består av ytterliggående sunnimuslimer, i å overta flere områder av Irak.

IS tok kontroll over Tal Afar i juni 2014. Byen hadde da rundt 200.000 innbyggere. Flere av de sjiamuslimske militsgruppene som støtter Iraks regjeringshær, anklages for grove overgrep mot sunnimuslimske sivile.