Meny

Utrolig «spøkelsesfisk» sett i live for første gang

Se de unike bildene av fisken her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nytt dypdykk avslørte alle fiskeribiologers våte drøm.

– Vi fiskeribiologer har en ønskeliste over fisker vi gjerne vil se før vi dør, og hos mange av oss topper denne arten lista, sier fiskeribiolog Bruce Mundy.

Sammen med et team fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har Mundy oppdaget en fiskeart som aldri før er sett i live.

– Vi har kun sett døde eksempler på arten i form av enkle prøver samlet inn med tråler eller ved mudring, forteller biologen.

Se også: Forskerne fant «uvir­ke­lig» skapning på havets dyp

Ved hjelp av fartøyet Okeanos Explorer klarte forskerteamet å fange de unike bildene av den uvanlige «spøkelsesfisken» som tilhører familien Aphyonidae. Fisken ligner på en ål, er nesten gjennomsiktig og er bare ti centimeter lang.

– Praktikantene våre mener den ligner på dragen fra filmen «The Neverending Story», sier teamleder Shirley Pomponi, og fortsetter:

– Bare se på de øynene!

NOAA-forskerne oppdaget fisken cirka 2400 meter under havoverflaten i et avsidesliggende område i Mikronesia-regionen i Stillehavet.

Se også: Forsvant mystisk for 95 år siden - nå er den funnet

Tidligere denne våren oppdaget samme team en ny blekksprut-art utenfor Hawaii:

SE VIDEO: Mystiske skap­nin­ger filmet på havets bunn:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus