Skandale-dyrepark stenger dørene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyreparken i Buenos Aires må finne nytt hjem til over 2.500 dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 140 år gamle dyreparken i den argentinske hovedstaden har vært rammet av flere skandaler og skal omgjøres til en økopark.

Nå starter arbeidet med å gi parkens drøyt 2.500 dyr nye hjem i andre dyreparker og reservater rundt om i landet.

Skandaler

Dyreparken har møtt mye kritikk de siste årene for at dyrene ikke har blitt behandlet bra nok. Spesielt har kritikken vært rettet mot hvordan dyreparken behandlet sine isbjørner under den argentinske sommeren. Kritikken ble ikke mindre da dyreparkens siste isbjørn, Winner, døde for tre år siden.

Ordføreren i Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, sier ifølge International Business Times at dyrene ble behandlet «nedverdigende» i parken og at det ikke var riktig måte å holde dem. Byen har nå tatt over den daglige driften av dyreparken i påvente av nedleggelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: «Dødens dyrepark» har kostet nok et dyr livet

50 får bli

Rundt 50 dyr skal få leve videre i parken, selv etter at den blir en økopark. Dette er rett og slett fordi de er i en slik tilstand at det ikke er forsvarlig å flytte dem fra parken.

Blant disse 50 dyrene er orangutangen Sandra. Hun ble verdenskjent da en domstol i Buenos Aires avgjorde at hun var en «ikke-menneskelig» person og derfor hadde grunnleggende menneskerettigheter.

Les også: Dyrevenner forlanger spekkhogger sluppet fri etter skrekkhendelse