Treåring falt ned i gorillagård

Gorillaen Harambe måtte bøte med livet etter at en tre år gammel gutt falt ned i innhegningen. Se video.

Dyrepassere avlivet lørdag en gorilla som grep tak i en tre år gammel gutt som falt ned i gorillagården i en dyrehage i Cincinnati i USA. Gutten skal ikke være livstruende skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gorillaen dro gutten rundt i ti minutter, men det er ingenting som tyder på at den angrep treåringen. Personalet mente likevel at guttens liv i fare, og det ble derfor besluttet å skyte den 17 år gamle gorillaen Harambe, blir det opplyst fra dyrehagen.

– Våre folk tok et vanskelig valg, men et riktig valg. De reddet den guttens liv, sier direktør Thane Maynard. Han sier gorillaen er svært sterk og var opprørt på grunn av hendelsen. Det ble først opplyst at den var skutt med en bedøvelsespil, men Maynard forklarer at en slik pil ikke ville slått ut dyret umiddelbart. Derfor så man seg nødt til å skyte med skarpt og avlive gorillaen.

De første meldingene gikk ut på at gutten var kjørt til sykehus med livstruende skader, men dette ble senere justert, og det er ventet at gutten vil klare seg uten varige mén etter fallet på rundt 3 meter.

Gorillaområdet ble stengt for publikum etter hendelsen, men dyrehagen mener det er trygt å besøke anlegget. Dyrehagen undersøker hvordan gutten kan ha falt ned i gorillagården, og en foreløpig teori er at han har krøpet gjennom et sikkerhetsgjerde.

Harambe kom til Cincinnati Zoo fra en dyrehage i Texas i fjor.

Les også: Tiger drepte dyrepasser i Florida

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus