Sjimpansen Julius er lagt i narkose etter slåsskamp

Kjendis-sjimpansen Julius i Dyreparken i Kristiansand måtte på operasjonsbordet, etter uenigheter blant apene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var første gang 36 år gamle Julius har blitt lagt i narkose. For dyrepasseren som jobber tettest på sjimpansen var det en nervepirrende opplevelse, da Norges mest kjente sjimpanse måtte på operasjonsbordet etter en slåsskamp.

Les også: Sjimpanse overlevde fall fra strømledninger i Japan

Da sjimpansene hadde en konflikt, forsøkte Julius seg som fredsmegler.

- Julius gjorde egentlig alt rett. Han gikk rundt og klemte de andre sjimpansene for å roe situasjonen, sier dyrepasser Tanya Minchin. Men plutselig eskalerte det, og Julius fikk et bitt i leppa.

Det var dette som gjorde at Julius måtte legges i narkose, for å sy leppa. Julius fikk også manikyr mens han lå i narkose. Neglelakken skal gjøre at han er mer opptatt av fingrene sine, enn å plukke på stingene.

Ifølge Ole Martin Buene i Dyreparken går det fint med Julius etter operasjonen.

– Han kom seg fort etter operasjon og narkose og er tilbake i flokken som vanlig. Veterinæren vår, Rolf-Arne Ølberg, sier at slike sting kan klø litt og at apekatter kan ha en tendens til å klø og dra dem ut, men Julius har ikke gjort dette og ser veldig fin ut i formen, sier Buene til ABC Nyheter.

Les også: Alle vil fortsatt se Julius

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus