Mattilsynet fant kritikkverdige forhold på minkfarm

Se bildene som ble tatt under Mattilsynets tilsyn ved en minkfarm i oktober. Vi advarer mot sterke bilder.

Flere av de over 6.000 minkene en pelsdyroppdretter hadde på gården sin på Østlandet, hadde dype sår og var syke. Mattilsynet valgte å pålegge mannen å avlive flere dyr på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet gjennomførte en uanmeldt kontroll hos pelsdyroppdretteren 20. oktober i år, skriver NRK.

Det som møtte dem, gjorde at de valgte å pålegge mannen å avlive de tydelig syke dyrene. Oppdretteren etterkom kravet fra tilsynet.

Mattilsynet gjennomførte et nytt tilsyn en måned senere, og forholdene var fortsatt ikke i orden. Igjen ba inspektørene mannen om å avlive dyrene. I tillegg fikk de se hvordan pelsingen ved den aktuelle gården ble gjennomført, og det var på en måte som ifølge Mattilsynet påførte dyra ekstra lidelse.

Oppfattet truende

Inspektørene forsøkte å stanse pelsingen, men oppdretteren nektet. Han ba dem om å forlate gården. Det ble oppfattet såpass truende at inspektørene etterfulgte oppfordringen. Dagen etter ankom Mattilsynet gården med en politimann. Ettersom påleggene fortsatt ikke var blitt innfridd, vurderer de nå å frata mannen retten til å drive pelsdyranlegget.

Oppdretteren selv tar ingen selvkritikk og kaller det hele ren trakassering. Han ønsker ikke kommentere saken overfor NRK.

Fratatt medlemskap

Norges Pelsdyralslag opplyser at de fratok mannen medlemskapet i forrige uke.

– Det var en reaksjon på rapportene fra Mattilsynet, men også en følge av forhold som vi har avdekket, sier Norges Pelsdyralslags kommunikasjonssjef Guri Wormdahl til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus