Meny

Heldige Liverpool slo City 2-1 og sikret semifinaleavansement

Liverpools Mohamed Salah scoret 1-1-målet og gjorde det umulig for Manchester City å avansere til semifinale i mesterligaen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool kom under mot Manchester City, men snudde kampen i annen omgang med to mål og avanserte til semifinale i mesterligaen med 5-1 sammenlagt.

Manchester City scoret tidlig ved Gabriel Jesus og fikk et annet mål feilaktig annullert før pause, men Mohamed Salah og Roberto Firmino vendte kampen i annen omgang.

– Vi måtte overleve en virvelstorm i dag, men gutta fant en løsning etter pausen. Det er fullstendig fortjent at vi er i semifinale. Vi scoret fem mål mot Manchester City og slapp inn bare ett. Slike tall er vanligvis ikke mulige, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Han trakk særlig fram Sadio Mané.

– Sadio var fantastisk. Det er fødselsdagen hans, og han ga seg selv en perfekt gave. Bobby (Firmino) og Sadio gjorde grovarbeidet på vingene. De var briljante, sa han.

Det var før kampen lenge uvisst om Liverpools storscorer Mohamed Salah skulle bli klar til kampen etter strekken han fikk i forrige uke på Anfield. Egypteren med 38 fulltreffere for de helrøde denne sesongen fikk klarsignal, og han scoret målet som punkterte kampen.

City-manager Pep Guardiola lot sin toppscorer Sergio Agüero starte på benken og gamblet med en svært så offensiv midtbaneoppstilling. Agüero ble satt inn først etter 66 minutter.

Rask scoring

Det var gått bare to minutter da Raheem Sterling stormet fram og fant Gabriel Jesus alene med Liverpool-målvakt Loris Karius. Han feilet ikke, og med den tidlige scoringen tok kampen virkelig fyr.

Hjemmelaget satte Liverpool under et voldsomt press. Like før sidebytte hadde Bernardo Silva en avslutning i stanga, og kort etter hadde Leroy Sané en ball inne, men linjedommeren mente han var i offside ettersom Karius var langt ute i feltet. Det var bare det at ballen tydelig kom fra Liverpool-kaptein James Milner og inn i feltet igjen, og målet burde vært godkjent.

I pausen klaget Guardiola så kraftig til dommerne om annulleringen at han ble sendt på tribunen.

– Jeg sa bare at det var mål, og så viste han meg ut, sa Guardiola, som mener dommerne påvirket utfallet av kvartfinalen.

Salah avgjorde

– Det ville vært annerledes om vi hadde fått 2-0 i dag. Det ville vært annerledes om ikke Salah hadde fått godkjent et offsidemål på Anfield, om Gabriel Jesus ikke hadde fått et mål bortdømt på Anfield, sa han.

– I denne turneringen er lagene så jevne, og dommeravgjørelser blir veldig viktige. Men jeg gratulerer Liverpool og håper de representerer England godt i semifinalen.

City fortsatte presset etter sidebytte, men 11 minutter ut i omgangen dukket Salah opp inne i City-feltet etter at Mané hadde tråklet seg gjennom City-forsvaret. Med Liverpools bortemål måtte nå vertene nå score fire ganger for å sikre avansement.

Det ble for drøyt for Guardiolas mannskap, og Klopps menn fikk det enkelt med å kontrollere inn. Snaue kvarteret før slutt hadde også Liverpool marginene på sin side da hardtarbeidende Firmino satte 2-1 via stolpen og inn.

Samtidig vant for øvrig Salahs gamle klubb Roma 3-0 og sendte Guardiolas tidligere klubb Barcelona ut.

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte at Barcelona er ute. Roma mistet Mo Salah og er i semifinale likevel. Utrolig, sa Klopp.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært