Mann fløyet til sykehus etter skredulykke i Tromsdalen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann ble tatt av et snøskred i Tromsdalen onsdag ettermiddag. Mannen meldte selv fra om skredet og ble hentet av luftambulanse og fløyet til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En person ringte selv inn og meldte at han var tatt av et skred ovenfor Solligården. Innringer fortalte at han befant seg nede i skogbunnen og at han er skadd i armene. Han oppga sin egen posisjon og vi fikk lokalisert ham ganske greit, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt til NTB.

Mannen varslet politiet like før klokken 14. En redningsmann fra ambulansehelikopteret firte seg ned til mannen og i 14.30-tiden hadde helikopteret løftet ham ut av skredet og fløy ham deretter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for videre behandling.

Mannen hadde med seg to hunder, og begge overlevde skredet. De ble imidlertid igjen i fjellsiden, og en skredekspert vurderte onsdag ettermiddag om det var forsvarlig å starte søk etter hundene i området, skriver Nordlys.

Mannskaper fra Røde Kors ble tilkalt slik at man skulle ha et alternativ dersom det ikke skulle lykkes å løfte mannen ut av skredområdet med helikopter.

Det var tett snø med snøbyger og dårlig sikt i området da skredulykken skjedde.