Henriksen hjalp Hull til tre poeng

Markus Henriksen bidro med et mål og en assist da Hull tok en viktig borteseier tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Markus Henriksen scoret det første målet og la opp til det siste da Hull slo Ipswich 3-0 på bortebane i engelsk mesterskapsserie fotball tirsdag.

Trønderen ble tidligere tirsdag tatt ut i Lars Lagerbäcks landslagstropp til kampene mot Australia og Albania rett før påske.

Han ga Hull ledelsen med et skudd fra distanse etter et frispark i det 18. minutt. Harry Wilson doblet ledelsen før pause, og i annen omgang var Henriksen nest sist på ballen da Jarrod Bowen fastsatte resultatet.

Med seieren skaffet Hull seg pusterom i bunnstriden. Laget har nå sju lag bak seg på tabellen og ni poengs luke til nedrykksstreken.

Alexander Tettey måtte ut med skade ti minutter før slutt da Norwich spilte 1-1 borte mot Barnsley. Norwich er i tabellens midtsjikt.

I tetstriden festet Wolverhampton og Cardiff grepet om de direkte opprykksplassene med hver sin seier tirsdag.

Wolverhampton vant 3-0 over Reading med mål av Matt Doherty (2) og Benik Afobe, mens Cardiff vant 3-1 borte mot Brentford med mål av Sol Bamba, Callum Paterson og Kenneth Zohore.

«Ulvene» topper tabellen tre poeng foran Cardiff og ti foran tredjeplasserte Aston Villa, som tapte 1-3 hjemme for QPR.

Stefan Johansens Fulham er på fjerdeplass, men har åtte poeng opp til direkte opprykksplass med ni serierunder igjen.