Stoch rykker ifra i Raw Air

Kamil Stoch leder hopprennet i Holmenkollen. Han fester ytterligere et grep i sammenlagtkampen i Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kamil Stoch leder hopprennet i Holmenkollen. Han fester ytterligere et grep i sammenlagtkampen i Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kamil Stoch fortsetter storformen i hoppbakken. Den polske Raw Air-lederen fikk til et kjempesvev i 1. omgang og leder søndagens renn i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fikk Stoch et enda større forsprang i Raw Air-sammendraget. Han ledet med 7,5 poeng på Robert Johansson før søndagens renn, men nå er han foran med 19,4.

Som sistemann klinket Stoch til med 138 meter i Kollen. Han fikk svært gunstige forhold i bunnen av bakken. Polakken satte ikke et ordentlig nedslag i snøværet, men tok likevel en soleklar ledelse.

Før finaleomgangen er han 5,4 poeng foran østerrikske Stefan Kraft. Johansson er nummer fem etter et hopp på 127,5 meter. Hopperen med sin berømte bart er 11,9 poeng bak Stoch etter første omgang.

Fannemel ute

Deretter følger Daniel-André Tande på 8.-plass. Kongsberg-gutten hoppet 128 meter. Rett bak ligger Andreas Stjernen (127 meter), mens Johann André Forfang er nummer 14 etter å ha hoppet 125,5 meter.

Halvor Egner Granerud ligger på 21.-plass, mens Marius Lindvik snek seg så vidt videre som nummer 30.

Anders Fannemel ble treer i den tysk-østerrikske hoppuka, men siden har han slitt tungt. Hornindal-hopperen fikk en ny nedtur med bare 118 meter søndag. Det ga en svært skuffende 40.-plass, og dermed må han se finaleomgangen fra sletta.

Ti var kvalifisert

Norge hadde hele ti hoppere kvalifisert til søndagens renn. Veteranen Tom Hilde var blant dem. 30-åringen er med på nasjonal kvote, som landslagssjef Alexander Stöckl bruker i Holmenkollen og Lillehammer. Hilde gjorde et svev på 118 meter, og det var ikke godt nok til å ta seg til finaleomgangen.

Rennet var hans aller siste i Kollen. Torsdag fortalte Hilde til NTB at han legger opp når han er ferdig med Raw Air.

Finaleomgangen går også uten Robin Pedersen (118 m) og Joacim Ø. Bjøreng (115).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden