PSG på vinnersporet igjen

Timothy Weah hadde flere store sjanser, men kom ikke på scoringslista da Paris Saint-Germain slo Metz 5-0 lørdag. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter å ha kommet til kort i mesterligaen igjen fortsatte Paris Saint-Germain å herje med hjemlig motstand da Metz ble knust 5-0 lørdag.

Laget forsvarte sitt 14 poengs forsprang til serietoer Monaco, som vant sin kamp fredag.

Likevel vil seieren over svake Metz gjøre lite for å lette presset på trener Unai Emery, som sitter svært utrygt. De fleste regner med at han er ferdig ved sesongslutt etter at laget for annet år på rad tapte i mesterligaens åttedelsfinale.

Publikum på Parc des Princes buet mot Emery lørdag, etter at det ble tap i begge kamper mot Real Madrid.

– Dette lot oss bla om til en ny side. Vi trengte en seier etter at vi røk ut. Vi fortsetter på vår vei, sa Emery lørdag.

Edinson Cavani var utestengt lørdag, mens Neymar er langt fra comeback etter å ha blitt operert i foten. Derfor var det noen uvante navn på scoringslista mot Metz.

Christopher Nkunku (20) scoret to ganger etter at høyreback Thomas Meunier sendte PSG i ledelse. Kylian Mbappé gjorde 4-0 på overtid i første omgang.

– Det er viktig å gi de unge spilletid. Nkunku jobber hardt på trening og trenger mer kamperfaring, sa Emery.

Weah junior målløs

Japans landslagskeeper Eiji Kawashima nektet PSG målfest i med flere fine redninger i 2. omgang, noen av dem fra 18-årige Timothy Weah. Han er sønn av Liberias president og tidligere storspiller George Weah.

Til slutt nikket kaptein Thiago Silva inn 5-0 på et hjørnespark, og PSG holder stø kurs mot hjemlig trippeltriumf for tredje gang på de fire siste årene.

Ole Selnæs og hans Saint-Étienne var nær borteseier mot Rennes etter scoring av Neven Subotic, men to av poengene glapp da Ismaila Sarr satte inn 1-1 fire minutter før full tid. Selnæs spilte hele kampen.

Stygge scener

Tilhengere av nedrykkstruede Lille stormet banen for å konfrontere spillerne etter sluttsignalet i 1-1-kampen mot Montpellier. Spissen Nicolas Pepe skal ha blitt sparket i beinet av en tilskuer, og det var stygge scener flere steder på banen.

Vakter greide etter hvert å få kontroll på de om lag 200 tilskuerne som fortsatte å rope skjellsord mot spillerne.

Fra tribunen så klubbpresident Gerard Lopez forferdet på. Da han fikk vervet, snakket han om at klubben skulle til mesterligaen. I stedet er laget nå nest sist, med bare Metz bak seg.