Kokslien rett ut i pappaperm etter Kollen-farvel

Mikko Kokslien hadde med samboer Andrea Arentz og datteren Vilja da han takket av som verdenscupløper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mikko Kokslien hadde med samboer Andrea Arentz og datteren Vilja da han takket av som verdenscupløper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mikko Kokslien (33) gikk æresrunde og ble takket av etter en innholdsrik karriere i Holmenkollen. Deretter ventet bursdagsfest for kombinertveteranen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken bestemte Søre Ål-løperen seg for å legge opp. Punktum ble satt i Holmenkollen. Kokslien dropper verdenscupinnspurten i Trondheim, Klingenthal og Schonach.

– Det var helt fenomenalt. Det har vært en veldig fin dag, sa Kokslien om sitt farvel med verdenseliten.

Han ble hyllet av Kollen-publikummet og gikk æresrunde med datteren Vilja (1,5) på armen etter lørdagens 25.-plass.

– Det var veldig tungt å gå i dag, men jeg fikk tenkt litt på at det er slutt og det var veldig spesielt å ta farvel. Jeg er så trygg som en kan bli på en slik avgjørelse. Jeg kjenner veldig godt at det føles riktig, sier Kokslien.

– Det har vært mange høydepunkter. Annenplassen i verdenscupen sammenlagt (2010/11) var stort, og jeg har noen seirer som er vanskelige å rangere. Den første og siste kom på Lillehammer, og spesielt det er gøy å tenke på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå skal jeg ha pappaperm, så får vi se hva som skjer etterpå, sier 33-åringen.

Han fylte 33 år lørdag. En større feiring ventet i hovedstaden.

– Vi skal ut og spise med noen venner. Det blir sikkert bra, sier Kokslien.

Blandede følelser

Samboer Andrea Arentz lettet enda litt mer på sløret overfor NTB.

– Vi sender Vilja hjem til Lillehammer, mens vi skal ut på byen. Det blir en skikkelig markering. Mikko er jo 33 år i dag. Det kommer både utøvere og kanskje også noen trenere. Vi skal ikke tidlig hjem til Lillehammer i morgen, for å si det sånn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan blir det å få ham hjem på heltid?

– Jeg vet ikke helt hvordan det blir. Det blir fint på en måte, men også litt trist for det er så gøy å se ham i aksjon i helgene. Jeg har litt blandede følelser. Jeg tror ikke jeg skjønner det før han er hjemme hele tiden og ikke drar vekk på renn, sier Arentz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan var det å se han gå æresrunde?

– Det var utrolig kjekt. Det var så flott at han kunne få en slik markering. Hadde han sluttet i Schonach, kunne han gått usett ut av verdenscupen. Nå fikk han den hederen han fortjener.

Kjempekar

Lagkamerater og konkurrenter strømmet på for å takke Kokslien etter målgang.

– Han fortjener en slik avskjed. Han har vært med nesten like lenge som meg. Han er en kjempekar. Vi hadde en runde i laget om hva vi satte mest pris på med Mikko, og ingen tenkte på det sportslige, bare på hvor flott fyr han er. Jeg håper han fortsatt blir en del av miljøet, sier Jan Schmid.

– Jeg får frysninger når vi snakker om det. Som alt annet i livet så har det en ende. Mikko har hatt en fantastisk karriere. Det er ikke mange som kan måle seg med hans merittliste. Det er en stor, fantastisk og rå utøver og kombinertløper som gir seg. Han fikk en verdig avskjed med verdenscupen, mener Magnus Moan.